Sport

Overlegen Sagan parkerte konkurrentene i spurten

Peter Sagan parkerte konkurrentene da han tråkket til for fullt i spurten på 5. etappe i Tour de France. Den slovakiske spurtkongen tok en overlegen seier.

Peter Sagan var overlegen i spurten og vant onsdagens etappe i Tour de France. Foto: Christophe Ena, AP / NTB scanpix

  • NTB

Sagan seiret foran Wout Van Aert og Matteo Trentin, som i likhet med resten av feltet var sjanseløse da Bora-rytteren suste forbi på oppløpet i Colmar.

– Tålmodighet, så kommer seieren, sa Sagan, som ikke lyktes i de første spurtene i årets utgave av Tour de France. Onsdagens triumf var hans 12. etappeseier totalt i rittet.

Les også

  1. Hushovd om Kristoffs nye opptrekker: – Han har det som skal til

  2. Tour de France direkte: Boasson nummer 12 - Sagan vant

– Lagkameratene mine gjorde en stor jobb i dag. Vi kontrollerte hele etappen.

Edvald Boasson Hagen var beste nordmann på 12.-plass, men han sto for en av dagens prestasjoner da han helt alene tok seg opp igjen til feltet etter å ha punktert i bunnen av den siste bakken. Han hentet inn et minutt i utforkjøringene etter å ha slitt seg alene over bakken.

– Jeg fikk en punktering på det verste tidspunktet, men jeg greide å hente det inn. Det var positivt, men det var vanskelig å få gjort så mye i spurten etter det. Jeg skulle gjerne vært med feltet hele tiden og uten punktering, men sånn er sykkelsporten, sa han til TV 2.

Han sa at det tok tid å få ny sykkel fordi følgebilen satt fast i kø bak en annen bil, men han vurderte ikke å gi opp og sykle rolig til mål.

– Nei, jeg tenkte det var verdt å prøve.

Julian Alaphilippe forsvarte den gule ledertrøya. QuickStep-rytteren er 14 sekunder foran Jumbo-Visma-rytter Van Aert, som klatret til 2.-plass.

Les mer om

  1. Alexander Kristoff