Sport

Trøndelag tok NM-revansj i lagsprinten

Landslagsløpere ga Sør-Trøndelag kombinertseier.

Vinnerlaget Sør-Trøndelag med Jan Schmid og Jørgen Graabak på toppen av pallen, toerne Akershus (t.v.) med Espen Andersen og Audun Hokholt og treerne Oppland (t.h.) med Mikko Kokslien og Lars Ivar Skårset. Foto: Jan H. Indbjør

  • Jan H. Indbjør

Landslagsløperne Jan Schmid og Jørgen Graabak havnet utenfor pallen i fredagens individuelle renn i kombinert-NM. Lørdag revansjerte de to seg med å gå Sør-Trøndelags førstelag inn til seier på lagsprinten.

Jørgen Graabak (bak) har hentet inn ledende Espen Andersen på den tredje etappen. Foto: Jan H. Indbjør

— Det var litt flaut fredag, det var lite som stemte både i bakken og løypa da. Men det er samtidig kjekt at unge løpere får presentert seg, og gjør det så bra, sa Jørgen Graabak etter å skøytet trønderduoen inn til seier i regnværet på NM-stadion.- Slik er det ofte i NM på tampen av sesongen. Landslagsløperne «detter» kanskje litt ned, og andre er ekstra motiverte. Jeg var spesielt imponert over Einar Lurås Oftebro, som ble treer fredag.

Les også

  1. Espen Andersen holdt unna i løypa og tok sitt første NM-gull

  2. Espen Andersen hoppet best i kombinert-NM

32 sekunder

Akershusduoen Espen Andersen og Audun Hokholt, fredagens vinner og åtter i det individuelle NM-rennet, lå best an etter hoppomgangen. Der hoppet Andersen 98 meter og Hokholt 94 meter. Det ga laget 32 sekunders startforsprang i stafettlangrennet til Schmid og Graabak, som fikk bokført henholdsvis 96 meter og 88,5 meter i hopprennet.

Akershus holdt seg foran til omtrent halvveis i langrennet. På sin tredje etappe (av fem) var Graabak à jour med Andersen. Deretter holdt de to tetlagene følge, til Schmid ga Graabak noen sekunders forsprang ut på ankeretappen. Avstanden økte og i mål var det 19 sekunder som skilte lagene.

— Det hadde vært artig med en spurtduell, men jeg klager selvsagt ikke over at vi avgjorde tidligere, sa Graabak.

Lars Ivar Skårset og Mikko Kokslien gikk Oppland opp fra fjerde- til tredjeplass i langrennet, og Kokslien avsluttet spesielt sterkt.

Flyttet fram

Faren for kraftig vind lørdag formiddag fikk arrangøren til å flytte fram hopprennet i lagsprinten til fredag – etter hoppomgangen i det individuelle kombinertrennet. Da var forholdene i Skarbakken utmerket. Og slik det så ut på formiddagen lørdag, var flyttinga av hopprennet fullklaff.

Det regnet kraftig under langrennet lørdag. Arrangørene hadde saltet hele løypa i mildværet og det gjorde forholdene gode og jevne for alle.

Inngang. Tolv tomannslag stilte i teamsprinten. Møre og Romsdals fire lovende ungdommer utgjorde to av dem, Aleksander Skoglund (MOI) og Petter Løset Skodjereite (Stordal) på førstelaget, Alexander Røshol Johnson (MOI) og Andreas Skoglund (MOI) på andrelaget.

Førstelaget endte på niende- og andrelaget på tolvteplass, og den lokale kvartetten fikk nytt påfyll av impulser i møtet med seniortoppene.

Les mer om

  1. Kombinert