Frykter ikke Armstrong i Touren

Cadel Evans, med to annenplasser i Tour de France de siste årene, frykter ikke Lance Armstrong i Touren i år, for han tror ikke amerikaneren stiller.

Australieren Cadel Evans i Silence Lotto frykter ikke amerikaneren Armstrong i Tour de France.

– Jeg mener Armstrongs lagkamerat i Astana-laget, Alberto Contador er den største favoritten til å vinne i år. Han kommer til å kjøre som kaptein for Astana-laget.

– Foreløpig er ikke det klart hvem som kommer til å være med på Astana-laget i Touren, men det er helt klart at Contador blir mannen å slå, sier australieren.

Ingen åttende seier

Han har ingen tro på at Armstrong kommer til å vinne sin åttende seieren i det store franske rittet.

– Vi får nå se om han kommer til start. Det er jeg på ingen måte sikker på. Derfor kommer jeg til å følge nøye med på hva han klarer å prestere i Giro d’Italia som starter denne uken , sier Evans.

Lance Armstrong kom tilbake denne sesongen etter at han la opp for tre år siden. Han var uheldig i et ritt i Spania tidligere i våres og brakk kragebeinet, men sier at han er klar for Giro-starten som han ser på som en god oppkjøring til Tour de France som starter i juli.

Jeg kommer til å følge nøye med på hva han klarer å prestere i Giro d’Italia.
Cadel Evans, syklist på Silence Lotto

Debuterer

Armstrong er Giro-debutant i år. Han har aldri tidligere startet i det italienske storrittet, rett og slett fordi han har brukt alle krefter på Tour de France som han vant sju ganger på rad fra 1999 til 2005. ## Krise for Astana

Astana, laget til Lance Armstrong, sliter med økonomien. Laget er i krise og rytterne har ikke fått lønn den siste tiden.

Det betyr ikke så mye for amerikanske Armstrong som ikke kjører på laget for å tjene penger, men for de andre rytterne er det trist at pengene ikke kommer når de skal. Philippe Märtens, en talsmann for laget fra Kasakhstan, bekrefter at rytterne ikke har fått de pengene de har krav på den siste tiden.

– Det er ikke til å legge skjul på at det er noen økonomiske problemer, men det er helt klart at Astana kommer til å starte i Giro d’Italia som planlagt, sa Märtens til AP onsdag.

ProTour-lagene som Astana er et av, må tilfredsstille visse økonomiske normer for å få lov til å drive videre. Dersom lagene ikke overholder forpliktelsene sine, kan de miste lisensen.

Pat McQuaid, presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), bekrefter at forbundet følger med på det som foregår i Astana-laget, men foreløpig er det ikke vurdert å aksjonere mot laget.