Sport

Her kræsjer Giro d’Italia-rytteren med en barnevogn

– Jeg sjekket om alt gikk bra, sier sykkeltalentet.

Her har Maximilan Schachmann akkurat kræsjet inn i en barnevogn under den fjerde etappen i Giro d’Italia.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Innspurten i sykkelritt går beinhardt for seg. Men da en Giro d’Italia-etappe ble avgjort i Caltagirone, Sicilia tirsdag, havnet også en gruppe tilskuere i en redselsfull situasjon.

Tempoet i feltet var forrykende, og med 2,5 kilometer igjen mistet tyskeren Maximilian Schachmann (24) kontrollen i en brå sving.

Schachmann kjørte inn i en barnevogn. Så fulgte noen kaotiske sekunder. Noen hjalp med å flytte barnevognen, mens andre hjalp Schachmann opp på sykkelen igjen.

– Oi. Ut i folkemengden. Der var det en barnevogn også. Det er ikke veldig ålreit, sa kommentator Jørn Sundby i Eurosports direktesending.

Ut fra TV-bildene, som kan sees blant annet hos tyske Eurosport, er det uklart om det lå et barn i vognen. Tilsynelatende ble ingen skadet i kræsjet.

  • I opptakten til Giro d’Italia dreide mye seg om Chris Froome, som stiller til tross for en pågående dopingsak. Mads Kaggestad mener Froome ikke burde stilt til start. Les hvorfor her.

Schachmanns egne ord om kræsjet

Schachmann handlet brennkvikt etter kræsjet. Han kom seg opp på sykkelen og var til slutt kun 10 sekunder bak vinneren Tim Wellens i mål.

Dermed lyktes han også å beholde den hvite ungdomstrøyen. Den symboliserer at han er beste rytter i sammendraget under 25 år.

Etter rittet kommenterte han kræsjet – uten å nevne barnevognen spesifikt.

– Jeg var i sjetteposisjon, men feltet ga gull gass gjennom en brå sving, og jeg var nær noen i publikum og falt ned. Jeg sjekket om alt gikk bra (med tilskuerne, journ.anm.) og hoppet opp på sykkelen igjen umiddelbart, sier Schachmann til Quick-Step-lagets hjemmeside.

Motbakkespurten ble til slutt avgjort av belgiske Tim Wellens. Det er australske Rohan Dennis som leder den 101. utgaven av Giro d’Italia sammenlagt.

Onsdag fortsetter Giro d’Italia med en ny etappe. Denne gangen er målgang i Santa Ninfa i Vest-Sicilia.

Giro d’Italia, sammenlagt etter fire etapper:

1) Rohan Dennis, Australia (BMC) 14.23.08

2) Tom Dumoulin, Nederland (Sunweb) 0.01 min. bak

3) Simon Yates, Storbritannia (Mitchelton-Scott) 0.17

4) Tim Wellens, Belgia (Lotto-Fixall) 0.19

5) Pello Bilbao, Spania (Astana) 0.25

6) Maximilian Schachmann, Tyskland (Quick-Step) 0.28

7) Pozzovivo, Italia (Bahrain) s.t.

8) Thibaut Pinot, Frankrike (FDJ) 0.34

9) Patrick Konrad, Østerrike (Bora) 0.35

10) Carlos Betancur, Colombia (Movistar) s.t.

Norsk: 110) Vegard Stake Laengen (UAE) 8.08

Les mer om

  1. Sykkel
  2. Giro d'Italia