Sport

- Han er veldig motivert

Henrik Bjørnstad er tilbake i USA etter en kort pause og er både motivert og optimist foran sesongens siste turneringer.

Henrik Bjørnstad går nå inn i den viktigste delen av sesongen.
  • Petter Bøifot

Resultater/livescore 28-åringen spilte en solid turnering før pausen, men endte "bare" på en Bjørnstad storspilte . — Han spilte fantastisk golf, og hadde han puttet normalt ville han vært blant de tre beste, sier landslagstrener Øyvind Rojahn, som var til stede på turneringen. Et av Bjørnstads store problem hele karrieren har vært den mentale biten på banen. Det har han nå tatt tak i.

- Humøret ødelegges

— Han har tilbrakt en del tid i Tønsberg hos den mentale treneren sin (Deborah Borchgrevink, red. anm), sier Rojahn. - Problemet tidligere har vært at én feil ødelegger humøret hans og det fører til tapte slag. Turneringen denne uken spilles på Shadow Hills Country Club i den nordvestlige staten Oregon. Det er en halvlang bane med en del vann. Der er meldt perfekte forhold så det kreves nok mange birdier for å hevde seg i toppen.

- Unike egenskaper

Klaffer det for Bjørnstad bør ikke birdiene være noe problem. - Han er en veldig aggressiv spiller og har en del egenskaper som er helt unike, sier Rojahn. Det er seks turneringer han er garantert å få være med i. Tour Championship som avslutter sesongen er bare for de 60 beste.

Må prestere

Skal han komme med dit kreves det gode resultater i nesten hver eneste turnering. Hvis han skal rykke direkte opp til PGA-touren må han nok gå helt til topps. - Jeg snakket med ham da han hjemme og han virket optimistisk og var veldig morivert, sier landslagstreneren. Ukens turnering begynner torsdag og Bjørnstad spiller sin førsterunde fra klokken 18.10. Følg runden på Golf.no.

Les også

  1. Bjørnstad storspilte

  2. - Inspireres av Tutta

  3. Klar for comeback

Les mer om

  1. Golf