Fire frustrerte herrer jager én suveren polakk

Kamil Stoch hadde glemt det mislykkede hoppet i Kollen og knuste alle på Lillehammer i kveld.

Kamil Stoch flyr ned til 139,5 meter og dagens lengste. Polakken økte sin ledelse i Raw Air under kvalifiseringen på Lillehammer mandag kveld.
  • Kurt B. M. Haugli

Kamil Stoch hadde et mislykket annethopp i Kollen søndag. Alt var glemt i Lysgårdsbakken på Lillehammer mandag kveld. Mens alle de beste, nordmennene inkludert slet med baktrekk, var Kamil Stoch suveren. Han hoppet 139,5 meter, var suverent lengst og befestet sin stilling som leder av den norske hoppuka, Raw Air.

Den norske kvartetten jager

Bak det polske håpet jager en gjeng med litt frustrerte nordmenn. Robert Johansson er nærmest på en annenplass i sammendraget, 23, 5 poeng bak polakken.

Les også

Tande om sammenligningen: – Jeg er ikke i nærheten av han

Johann André Forfang følger deretter med 47, 6 poeng opp til lederen Stoch. Andreas Stjernen og Daniel André Tande ligger på delt fjerdeplass i sammendraget med 54,1 poeng bak.

Forfang var veldig skuffet over egen prestasjon og måtte oppgitt konstatere at Stoch seiler ifra i sammendraget.

– Det jeg presterte var ikke godt nok. Jeg er hektet av i sammendraget, og jeg kan ikke fortsette å hoppe slik, sa en skuffet Johann André Forfang til NRK etter kvaliken. Forfang ble bare nummer 15 i kvaliken.

Avstanden til tross, Daniel André Tande er fortsatt optimist.

– Han kan fortsatt gå på flere kollapser. Han er bare et menneske, sa Tande til NRK etter kvalifiseringen.

Beste nordmann i kvalifiseringen ble Robert Johansson som hoppet på sin egen hjemmebane. Han er Søre Ål og er oppvokst i Lysgårdsbakken.

– Det var tungt i dag. Jeg ble nummer tre selv om det var en del smårusk i hoppet mitt, sa Johansson litt oppgitt etter at han hadde sett Stoch være suverent best i bakvinden.

Alle hopp teller

Det er ingen hvile for verdens beste skihoppere. Etter at det var kåret en vinner i Kollen søndag ettermiddag var det strake veien for alle mann. Lillehammer neste stopp. Raw Air fortsatte mandag ettermiddag med kvalifiseringen foran stopp nummer to for den norske hoppuken.

Unikt for Raw Air er det at alle poengsummer teller. Også det som oppnås i kvalifiseringen. Derfor ble det endringer på resultatlisten etter kvalifiseringen i Lysgårdsbakken på Lillehammer mandag ettermiddag.

Tom Hilde på vei opp til en av sine aller siste konkurranser på øverste nivå. Etter sesongen er det slutt.

Hildes siste hopp

Tom Hilde er i ferd med å avslutte sin karrière som skihopper. Han hoppet bare 117 meter i kvalifiseringen, men det holdt til en plass blant de 50 hopperne som skal hoppe i rennet tirsdag kveld.

Dette blir Tom Hildes siste renn i verdenscupen. Han legger opp etter at han har landet på sletta i Lysgårdsbakken.