Sport

Slik gikk e-cuptrekningen for Tertnes

Stine Skogrand og co. møter dansk motstand i Europa.

Tertnes trakk danske Odense opp av hatten under trekningen av EHF-cupen tirsdag ettermiddag. Første oppgjør spilles etter alle solemerker i Haukelandshallen 9. eller 10. januar.
  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende

Det europeiske håndballforbundet (EHF) trakk i ettermiddag åttedelskampene i EHF-cupen fra deres hovedkvarter i Wien. Der ble det klart at Tertnes møter Odense i kampen om avansement til semifinalen.

— Det er en kort reise i hvert fall og det blir spennende å møte et dansk lag, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

- Hva vet vi om Odense?

— Det er et lag vi ikke kjenner så godt til, men Maja Jacobsen spiller der og laget ligger i øyeblikket tredje sist i serien. Men det er et godt lag vi møter, selv om de ikke er blant de aller beste lagene i Danmark. Vi får prøve å se dem litt på video fremover og gjøre en vurdering av dem, sier Johannessen, som ikke tror danskene kjenner så godt til deres norske motstander heller.

Ønsker ikke å "selge" kampen

Det danske "holdet" har altså et norsk bidrag i den tidligere Byåsen-spilleren Maja Jacobsen. Kampene skal spilles i løpet av helgen 9.–10. januar i Bergen, før det blir returmøte på Fyn helgen etterpå.

I hvert fall så lenge Tertnes-styret ikke bestemmer seg for å "selge" hjemmekampen til Odense for å spare på utgiftene.

— Jeg kommer i hvert fall ikke til å gå inn for å gjøre det. Det er styret som bestemmer om det er nødvendig med tanke på økonomien, men jeg har ikke fått noe signaler på det enda, sier han.

Tertnes tok seg videre til åttedelsfinalen i EHF-cupen uten å ha spilt et eneste europacup-minutt, etter at den franske motstanderen, Union Mios Biganos-Bègles, ikke klarte å skrape sammen de nødvendige midlene til å delta i turneringen.

Dette til tross for at gamleklubben til den tidligere Tertnes-profilen Stine Lund Andreassen vant den litt mindre prestisjefylte Challenge Cup i fjor.

- Vil nå så langt som mulig

Tertnes-treneren er mest fornøyd med at laget slapp en lang reise.

— Vi ville mest av alt unngå en lang reise, så jeg er glad vi ikke trakk det russiske laget. Randers er også et av lagene det er greit å unngå, ellers er det vanskelig å si hvilke motstandere som er tøffest å møte i disse turneringene, sier Johannessen.

Tertnes nådde finalen i EHF-cupen i år 2000, men tapte der mot spanske El Ferrobus Mislata, etter at både Kjersti Grini, Isabel Blanco og Mia Hundvin hadde forlatt klubben i løpet av sesongen. Forrige Tertnes-deltakelse var i 2012/2013-sesongen, da bergenslaget røk mot Team Tvis Holstebro i kvartfinalen.

Klubben har ikke satt noe spesifikt mål for årets turnering.

— Vi vil nå så langt som mulig, og jeg tror vi har gode muligheter til å gå videre.

Vil lære av Europa

- Hva er forskjellen på å spille i Europa sammenlignet med hjemlig serie?

— Man må forberede seg på en annen måte. Det er mange forskjellige spillestiler hos lag fra Frankrike, Tyskland eller Øst-Europa. De har andre måter å spille håndball på, og det er utviklende og lærerikt for oss å møte europeisk motstand, mener Tertnes-treneren.

Den tidligere Tertnes-spilleren Tonje Løseth spiller for tiden håndball i tyske TuS Metzingen, som trakk slovakisk motstand i Iuventa Michalovce i samme turnering. Linn Gossés Randers trakk på sin side franske Nimes.

Det ble også foretatt trekning i cupvinnercupen der vi har to norske lag med. Vipers Kristiansand møter der polske Selgros Lublin, mens Glassverket møter Viborg.

Slik spilles E-cupen:

TuS Metzingen (TYS) – Iuventa Michalovce (SVK)

Tertnes Bergen (NOR) – HC Odense (DAN)

H.C.M. Roman (ROM) – ASC Corona 2010 Brasov (ROM)

HBC Nimes (FRA) – Randers HK (DAN)

Dunaujvarosi K. K. Akademia (UNG) – Siófok KC (UNG)

HC Leipzig (TYS) – Muratpasa Belediyesi SK (TYR)

Astrakhanochka (RUS) – Dinamo-Sinara (RUS)

H 65 Höörs Handbollsklubb (SVE) – Silkeborg-Voel KFUM (DAN)

Les mer om

  1. Håndball
  2. Tertnes