Sport

Thorkildsens rivaler har hanglet foran Bislett Games

Både fjorårets gull— og sølvvinner i VM har slitt med mye skader før denne sesongen.

svp://19327?view=ap
  • Åge Harald Drangsholt

OSLO (fvn.no): Onsdag møter de Andreas Thorkildsen og flere av verdens beste spydkastere i Bislett Games.

— Jeg har hatt store problemer med et kne. I februar kunne jeg ikke løpe 100 meter en gang uten store smerter. Derfra måtte jeg begynne å gå og løpe barfot, og øke intensiteten så smått. Det går bedre nå, men beina mine er ikke i god form, sa Vitezslav Veselý på tirsdagens pressekonferanse foran onsdagens Bislett Games.

RIVALER: Pressekonferanse med Andreas Thorkildsen og Tero Pitkämäki (FIN) og Vitezslav Vesely (CZE) i forkant av Bislett Games.

Pitkämäki har operert albuenFjorårets verdensmester fra Moskva-VM er på ingen måte den eneste som har hatt problemer i oppkjøringen til sesongen.

— Jeg hadde skadeproblemer da jeg var i Sør-Afrika i februar og mars. Og albuen måtte jeg operere 1. april. Siden har jeg ikke hatt mange kast. Men jeg venter at resultatene blir bedre og bedre fra og med i morgen, sier Tero Pitkämäki, som vant sølv i fjorårets VM.

Tross problemene har finnen med verdens lengste kast i fjor (89,03 m), kastet 83,93 meter i år - mens Veselý har 83,80 meter denne sesongen.

Andreas Thorkildsen derimot, har nøyd seg med 80,52 meter fra sin eneste konkurranse i år - Diamond League-stevnet i Eugene hvor han ble nummer to.

— Men jeg har ikke hatt noen skadeproblemer i år. Jeg er frisk, gliste Thorkildsen gjennom skjegget sitt.

Les også

Thorkildsen optimist før Bislett Games

— Plasseringen viktigere enn lengden

Han fortalte videre at han var godt fornøyd med sesongåpningen i vankelige vindforhold, og at det viktigste bare var å komme i gang, men at han føler seg mer komfortabel inn mot et av sesongens store høydepunkt på Bislett onsdag.

— Men det viktigste er at jeg får en bra plassering, helst topp tre. Det ser ut til at vi ikke får de beste forholdene vindmessig, og dermed blir plasseringen viktigere enn lengden, sier kristiansanderen.

Egypteren Ihab Abdelrahman, som har verdens lengste kast i år med 89,21 meter, stiller som en av de største favorittene på Bislett.

— Jeg har sett mange spydkast av Andreas og Tero på youtube, forklarer årets foreløpige store overraskelsesmann.

svp://19327?view=ap

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen