Sport

Armstrong stjeler fortsatt showet

Sykkelsportens største bedrager var i går tilbake i Tour de France-løypene. Det er det mange som ikke liker.

Det møtte opp en bråte journalister da Lance Armstrong i går var tilbake i utkanten av Tour de France-sirkuset.
 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist

TOUR DE FRANCE: Han er ribbet for alle sine Tour de France-seirer og all ære i sykkelverden, men Lance Armstrong vet likevel fortsatt hvordan han skal skape oppmerksomhet rundt seg selv på et sykkelsete i Frankrike.

I går stimlet over 100 journalister fra hele verden sammen på en parkeringsplass ved Muret da amerikaneren sammen med en gjeng som samler inn penger til kreftsaken skulle sykle etappen Tour-rytterne skal prøve seg på i dag.

«Du kan sykle hvor du vil, Lance Armstrong. Men har du ikke noen betenkeligheter med å stjele medieoppmerksomheten fra ryttere som våre som aldri har jukset?» spurte laget Bretagne-Seche på sin Twitter-konto.

En meget kritisk president i Det internasjonale sykkelforbundet, Brian Cookson kalte Armstrongs stunt for meget smakløst.

Les også

Kristoffs kaptein triumferte igjen

Forstår reaksjonene

Team Sky-manager Sir Dave Brailsford har også satt spørsmålstegn med hvorfor dopingjukseren som har beskjemmet sporten mer enn noen andre, skal dukke opp og skape en link til syklingens avskyelige fortid.

- Jeg har forståelse for reaksjonene folk kommer med. Jeg forstår at det er følelser som er såret, og dette må jeg forholde meg til i lang, lang tid, sa Armstrong.

Han hevder den tidligere fotballspilleren Geoff Thomas, som i likhet med Armstrong har overlevd kreftsykdommen, kom til Austin i Texas og snakket så overbevisende om veldedighetsprosjektet at Armstrong bestemte seg for å bli med.

Den avslørte jukseren sier at mottagelsen fra folk i Frankrike har vært god, og at han ikke har opplevd noen ubehageligheter.

 1. Les også

  Fullt kaos da Armstrong dukket opp i Frankrike

 2. Les også

  Armstrong: - Jeg vet hvordan Froome har det

 3. Les også

  Froome støtter saken Armstrong sykler for: - Veldig nær hjertet mitt

Froome støtter prosjektet

Mange tolket en Twitter-melding fra Armstrong tidligere i uken som at han satte spørsmålstegn ved om årets suverene sammenlagtleder, Chris Froome er ren. «Froome/Porte/Sky er veldig sterke. For sterke til å være rene? Ikke spør meg, jeg har ingen anelse», skrev amerikaneren.

Armstrong avviser imidlertid at det på noen som helst måte skulle så tvil om rytterne i årets felt.

- Jeg ville bare si «jeg vet ikke, ikke spør meg», men det ble på en aller annen måte oversatt til «disse gutta er dopet», men det er det siste jeg ønsker å si, for det vet jeg ikke, sier han.

Froome på sin side ønsker ikke å uttale seg om hva han synes om at Armstrong stjeler oppmerksomhet.

- Vi vil definitivt ikke se ham tilbake i touren. Dette er et veldedighetsprosjekt for kreftforskning. Jeg støtter saken, det er en sak som er veldig nært hjertet mitt, sier Froome.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5