Sport

Klare for semifinale

Norge er klar for semifinale i håndball-EM etter seier over Ungarn i kveld.

 • Eirik Fardal
  Eirik Fardal
  Sportssjef

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE: Norge til semifinalenNå gjenstår bare én kamp før Norge er i EM-finalen for å få revansje for den svake VM-innsatsen i fjor. I semien møter Norge Frankrike, som satte en stopper for de svenske medaljedrømmene på hjemmebane. Frankrike vant 28-23 over Sverige, som har overrasket veldig i dette mesterskapet. LES OGSÅ:

 • Gro:

Ingen favoritt

Landslagstrener Marit Breivik mener at Norge er godt forberedt uansett motstander: — Vi har god erfaring fra tidligere møter, og kjenner dem veldig godt, sier hun til TV2. Norge har feid gjennom gruppespill og mellomspill i denne turneringen. Likevel var ikke semifinaleplassen sikret før kampen mot Ungarn var spilt. Norge kunne nemlig ikke tape med seks mål eller mer mot ungarerne. Og Norge fikk kamp i dette oppgjøret. De fotrappe norske spillerne åpnet imidlertid med flere velkjente turbokontringer i starten av kampen, og en stund i førsteomgang ledet Norge 12-7. Men så begynte ungarerne å få vel mye satstilløp foran Norges forsvar, og tok igjen Norges ledelse på 16-16. Bare en lang Katrine Lunde-arm gjorde at Norge ledet 17-16 ved pause. Hvordan går det i EM-KONKURRANSEN?

Løftet seg

Igjen var Gro Hammerseng hovedrolleinnehaver på det norske laget. Da hun var på banen, gikk det stort sett bra for rødskjortene. Kapteinen hamret inn åtte mål, og ble toppscorer i denne kampen. Norge åpnet andreomgangen fortreffelig, dro i fra og slapp inn bare ett mål i løpet av de første 12 minuttene. Så begynte Ungarn å treffe på sine sjanser igjen. Men Norge holdt tak om semifinalebilletten, begynte å kontre igjen og vant kampen 34-31. PS! Norges to vinger, Ragnhild Aamodt (7) og Kari Mette Johansen (7) scoret 14 mål til sammen mot Ungarn.

Les også

 1. Ba om å bli byttet ut

 2. Vingvåpenet slo til igjen

 3. Sverige ute av EM

 4. Gro: - Kom til Sverige!

 5. Tidenes verste for Danmark

Les mer om

 1. Håndball