Slått av eks-caddien

Henrik Bjørnstad fikk juling på driving rangen i Son.

Henrik Bjørnstad finpusser formen i Norge denne uken.
  • Fredrik Holst

Golf.no utfordret Henrik Bjørnstad, hans eks-caddie Rolf Harald Solberg og USA-proffens tidligere arbeidsgiver Håkon Thomassen til vennskaplig dyst. Sted: Den nyåpnede driving rangen som tilhører Soon Golfbane (under bygging). UKENS GOLFSAKER: Full oversikt på én side Bøtte in one Konkurransen ble delt i fire: Treff av rangebøtte fra 30 meter, og nærmest pinnen fra henholdsvis 50, 100 og 150 meter. Snekker Thomassen rakk ikke start og ble disket fra den første delkonkurransen. Å treffe en bøtte fra 30 meter med et kast eller et fotballspark, kan være vanskelig nok. Men å gå for to poeng ved å legge ballen død i en bøtte ved hjelp av en sandwedge, er langt tøffere. Etter mange gode forsøk, tok Golf.no en tidlig ledelse i konkurransen.

PS: Denne helgen har vi norske spillere med i EM, Europatour for kvinner og menn, samt Challenge Tour. Nærmest pinnen Eks-caddie Rolf Harald Solberg gjorde et herlig innspill fra 50 meter i siste forsøk, kun centimetere fra pinnen. Uslåelig for de andre.

— Hadde flagget stått kort til høyre hadde du vunnet denne også, fleipet Bjørnstad.

Golfguiden: Norges golfbaner Hole in one Solberg, som hardnakket hevdet han hadde lagt om svingen og var så og si klar for tour-spill, fortsatte triumfferden. På andre pinneforsøk fra 100 meter, la han den 30 centimeter fra flagget, før ballen spant pent tilbake og rett i koppen. En hoppende glad caddie kunne allerede her innkassere seieren.

Fra 150 meter viste proffen Bjønstad klasse. Med en fin samling av alle de fem ballene innefor en meter, sikret Bjørnstad annenplassen, riktignok delt med Golf.no.

— Det er ikke lett å vinne dette når gutta legger den død - og i. Det har alltid vært høyt et sportslig nivå i Son, også på golfbanen, kommenterte Bjørnstad etter at det var avgjort.

Gratis golfbørs: Kjøp, selg, bytt - eller gi bort Avsluttet med show Rolf Harald Solberg var i kanonhumør etter seieren og avsluttet dagen på rangen med både Happy Gilmore (utslag med løpefart) og en knestående drive som kunne skremt vannet av de fleste vanlige golfere.

Og Bjørnstad var i strålende humør. - Det er veldig bra å treffe bestekompisen Roffe igjen. Har savnet han, dessuten er det alltid nakkekoteletter til frokost. Det er bonusen, sier han med et smil. Lyst til å spille golf? Bedre innstilling Neste uke reiser Bjørnstad igjen over dammen for å gjøre nye forsøk på å spille seg oppover på listene på Nationwide Touren. Målet er fortsatt en plass blant de 25, som gir direkte opprykk til PGA-touren neste sesong.

— Jeg merket under turen til Sverige og SAS Masters at jeg hadde en annen innstilling til golfen enn jeg har hatt den siste tiden. Den gode innstillingen akter jeg å beholde, sier Bjørnstad til Golf.no