Sport

Blonz’ eventyr fortsetter: Nominert til prestisjefull pris

Stavanger-karen Alexander Blonz (20) kan havne på all star-laget i Champions League.

Alexander Blonz har hatt mye å juble for i Elverum denne sesongen. Nå kan han også havne på all star-laget i Champions League.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

I løpet av sitt første år i Elverum har opplevelsene stått i kø for Alexander Blonz.

20-åringen fra Stavanger har allerede to seniormesterskap med Christian Berges A-landslag bak seg. Det har gitt VM-sølv (2019) og EM-bronse (2020). Denne sesongen spilte han for første gang i eliteserien og Champions League for topplaget fra Elverum.

– Det har vært en fin sesong, sier Blonz til Aftenbladet. Han tar ikke for hardt i, akkurat.

Venstrekanten gikk fra Viking til Elverum i fjor sommer. Han flyttet fra gutterommet ved Hafrsfjord til byen ved Glomma og har ikke sett seg tilbake.

Les også

Viking-keeper tar en pause: – Jeg har kjent på det en stund

Alexander Blonz i aksjon mot PSG i fjor høst.

– En anerkjennelse

Elverum vant seriegull med seks poengs luke til ØIF Arendal da sesongen ble korona-avbrutt én runde før slutt i mars. Da hadde laget allerede sikret seg cupgull i romjulen.

I Champions League endte Elverum sist i sin gruppe med storlag som Barcelona, PSG og Flensburg.

Men Blonz, som noterte seg for 57 scoringer i turneringen og har markert seg. Nå er han nominert til all star-laget i Champions League i kategorien Årets unge spiller.

– Det er selvfølgelig utrolig gøy. Det oppsummerer jo sesongen på en fin måte og viser at jeg har prestert bra. Det er en fin anerkjennelse, sier Blonz på telefon fra Oslo.

Han er en uke på Østlandet hos sin far etter å ha vært hjemme i Stavanger under det meste av koronaperioden. Mandag reiser han til Elverum for å møte lagkompisene sine igjen. Da venter tre ukers trening der før han får en måneds ferie.

Les også

Vikings treningsbørs: De Souza sto for dagens høydepunkt

Ungggutten Alexander Blonz under en VM-kamp for Norge mot Chile i 2019.

Tror på Barca-spiller

– Jeg føler jeg har prestert godt i år, det er det samme om jeg ikke hadde blitt nominert, også. Men det er deilig å få vist fram at jeg kan spille på dette nivået.

Blonz er nominert sammen med Barcelonas Aleix Gomes (23), Josip Sarac (22) fra Celje, Andre Gomes (21) fra Porto og Zoltán Szita (22) fra Wisła Płock.

– Min favoritt er Gomes fra Barcelona, sier Blonz.

– Han er den som etter min mening har gjort det best av oss fem. Han burde vært nominert som årets høyrekant også, men det er mulig man ikke kan være nominert i to kategorier.

– Hva med dine egne vinnersjanser?

– Hvis hele Stavanger stemmer, så kanskje jeg vinner. Men for å være helt ærlig så tror jeg ikke det. Det er noen på den listen som har vært bedre enn meg.

Det er mulig å stemme på Det europeiske håndballforbundets hjemmesider. Fristen går ut 11. juni.

Bare ett tap

Blonz startet sin Elverum-karriere med å pådra seg et lite brudd i høyrehånden på en teambuilding før sesongen. Men så har det gått slag i slag med et tøft kampprogram.

To ganger har Elverum fylt Håkons Hall på Lillehammer, OL-hallen fra 1994. Champions League-oppgjørene mot Sander Sagosens PSG og «norske» Flensburg gikk med mange tusen tilskuere på tribunene.

– Det har vært utrolig gøy å kunne reise rundt i Europa og høste erfaringer fra dette nivået. Vi har spilt mot de beste lagene og det har jeg lært masse av. Til tider har vi spilt god håndball, også.

Med to av to hjemlige triumfer ble sesongen avbrutt før sluttspillet kom i gang.

Elverums eneste tap i eliteserien kom mot Nærbø i Nye Loen i fjor høst.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Alexander Blonz