Sport

Uaktuelt med andre trenere enn Berge for Kolstad

Det er Christian Berge eller ingen ny trener for Kolstad, som holder døra på gløtt for landslagssjefen.

Jostein Sivertsen møtte Adresseavisen til intervju mandag.
  • Christian Skare Stendal
  • Steffen Stenersen
    Journalist

– Christian vil alltid være aktuell som Kolstad-trener. Han er en av verdens beste håndballtrenere og er fra Trondheim, sier daglig leder Jostein Sivertsen i Kolstad.

Det er dagen etter at han presenterte planene han har holdt på så lenge. Med Sander Sagosen på laget skal Kolstad etter hvert vinne Champions League.

Slik det ser ut nå blir det med Stian Gomo og Erlend Sagosen som trenere. Hadde klubben fått det som de ville hadde også landslagstrener Christian Berge vært en del av teamet.

– Ballen ligger hos han og forbundet

Gomo var etter kampen mot Haslum søndag klar på at han ønsket Berge inn i trenerteamet. Det samme sier Sivertsen, mens forbundet har sagt klart fra at det ikke blir aktuelt for Berge å være landslagssjef samtidig som han er involvert i en klubb.

– I utgangspunktet har vi lagt det der på is fordi vi ønsker at det skal være litt ro. Både med tanke på spillerne vi har signert og dem som er der i dag. Så er det opp til Christian selv også. Om han tenker at han ikke ønsker å være landslagssjef, så vil vi selvfølgelig snakke med Christian. Ballen ligger hos han og forbundet, og da bruker vi ikke mer energi på det. Men blir han og forbundet enige om at de åpner for en klubbjobb, så står vi først i køen for å sikre oss ham, sier Sivertsen.

Hos forbundet er det dog lite håp å spore. Kåre Geir Lio er håndballpresident og sier det fortsatt ikke er aktuelt å la Berge være klubbtrener i tillegg til landslagssjef.

– Det er helt utelukket. Det har vi vedtak på, og det har Christian akseptert - selv om han kanskje hadde ønsket det noe annerledes, sier Lio.

Berge eller ingen

Hos Kolstad står døren uansett på gløtt.

– Ja, det gjør den. Christian er en dyktig trener og hvis han er ledig på markedet så ønsker vi å få ham inn i trenerteamet. Men Stian og Erlend skal fortsatt være en del av trenerteamet, sier Jostein Sivertsen.

Så lenge Berge ikke er tilgjengelig, blir det heller ingen andre som kommer inn som ny trener. Det blir helt uaktuelt, ifølge Sivertsen.

– Vi har full tillit til trenerteamet som er der i dag. Det handler om relasjoner. Hadde vi hentet inn en annen ville det rokket ved maktbalansen i det trenerteamet. Men det Christian og Stian kommer det til å fungere fint, sier Sivertsen.

Mens stjernetreneren fortsatt er uaktuell, har Kolstad signert flere store stjerner i årene som kommer. Mens Torbjørn Bergerud er klar fra høsten 2022, må Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød vente ett år til.

Det er ikke aktuelt for Kolstad å kjøpe ut spillerne før tiden.

– VI har tenkt å ta trappa og ikke heisen. Det er fornuftig at vi bygger med de som kommer i 22, og så kommer Magnus og Sander i 23. Vi ønsker å bygge det steg for steg og ikke framstå som et kjøpelag som går fra 7. plass til Champions League, sier Sivertsen.

Les mer om

  1. Kolstad håndball
  2. Christian Berge