Sveriges VM-stjerne må ta fri fra heltidsjobb

Foran revansjeoppgjøret mot Norge lørdag kveld forteller Sveriges nye håndballstjerne, Elin Hansson (25), at hun har måttet ta permisjon fra sin heltidsjobb for å spille VM i Spania.

I SKUDDET: Elin Hansson og Sverige spiller for revansje for OL-bronsefinaletapet for Norge i VM i Spania lørdag kveld. Bildet er av Hansson i Sveriges kamp mot Frankrike i Tokyo i sommer.
  • Øystein Jarlsbo, VG

– Jeg kan ikke leve av håndballen, sier hun i et intervju med Aftonbladet etter hennes ni mål mot Nederland tirsdag og seks mål i løpet av kort spilletid mot Kasakhstan (55–20).

Den svenske avisen mener at Elin Hansson fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i OL i sommer, der Sverige gjorde suksess og endte på 4. plass i håndballturneringen for kvinner - etter regelrett å ha blitt knust 36–19 av Norge i bronsefinalen.

Fremgangen har imidlertid ikke gitt svenskenes siste stjerneskudd opprykk i lønnsstatistikken som klubbspiller for Skuru, som er regjerende mester. Det siste året har Elin Hansson - for å få endene til å møtes - vært nødt til å skjøtte en heltidsjobb som økonomiansvarlig hos et advokatkontor i Stockholm.

I fjor sommer var hun ferdig utdannet ved Handelshøyskolen.

– Nå har jeg tatt fri (tjänstledigt) og overlatt jobben til mine kollegaer der hjemme, røper hun overfor Aftonbladet.

På spørsmål om hvordan hun fikser å kombinere håndball på høyeste nivå med full tids jobb i hjemlandet, svarer Elin Hansson at det går bra, samtidig som hun vedgår at det kan være slitsomt når hun har mye å gjøre på jobben - den sivile, altså.

– Men jeg synes det er positivt å ha noen annet å fokusere på ved siden av håndballen, slik at jeg ikke bare blir «håndballspilleren Elin», påpeker hun.

Les også

Svensk VM-spiller har stomipose: – Vært tabubelagt å snakke om

Hun understreker at arbeidsgiveren er forståelsesfull når Skurus kampprogram innebærer lange reiser til bortekamper. På den annen side tar hun noe av det tapte - for advokatkontoret - ved å jobbe fra spillerbussen til og fra kampene. Og så tar hun en del til når hun kommer hjem.

– Det fungerer bra, mener Elin Hansson.

Sveriges landslagssjef Tomas Axner mener på sin side det ville være bra for Elin Hanssons å bli proff utenfor svensk grense. Konfrontert med det, forteller hun at hun drømmer om å spille håndball på heltid i Danmark.

Ps! Sverige-Norge starter klokken 20.30 lørdag og vises på TV 3 og Viaplay.