Direkte på VG+ Sport fredag kveld: Proffboksing tilbake på norsk jord

Denne uken arrangeres det første proffstevnet i Norge siden november 2019, og flere norske profiler skal i aksjon i Jordalhallen. Kampene vises direkte på VG+ Sport.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Kai Robin Havnaa og Katharina Engene Thanderz var i aksjon i Ekeberghallen i november 2019, og siden da har det ikke blitt arrangert proffboksestevner i Norge – først og fremst på grunn av coronasituasjonen.

Nylig gjorde Havnaa et etterlengtet comeback med knockoutseier i Berlin, og nå blir det flere norske boksere å se i aksjon.

I Jordalhallen i Oslo har det flere ganger blitt planlagt stevner, og endelig kan det gjennomføres. Det er fortsatt noen få billetter igjen, men de som ikke har mulighet til å være ringside kan få med seg stevnet på VG+ Sport fra kl. 18.30 førstkommende fredag.

Sjekk ut hvordan skuespiller Odd-Magnus Williamson klarte seg i boksekonkurranse:

Det blir gjensyn med trønderduoen Anders Eggan og Simen Nysæter, i tillegg til at 23 år gamle Omar Shiha og 29-åringen Alexander Martinsen får sine debuter.

Tungvekter Shia ble nylig nordisk mester som amatør, og skal opp i ringen mot veteranen Awadh Tamim fra Tanzania. Han har 14 seirer og fem tap i en karriere som startet allerede i 2003.

Nysæter går hovedkampen

Jamshid Nazari fra Kristiansand er ubeseiret, og står med seks seirer så langt i proffkarrieren, og han er stor favoritt til å ta en ny seier mot den spanske proffdebutanten Pelayo Ventoso.

Les også

Havnaa tilbake med overlegen knockoutseier: – Skikkelig godfølelse

Hovedkampen blir mellom Nysæter og svenske Samo Jangirov. De to møttes også i september 2019 på et stevne i Kolstad, og da vant Nysæter på poeng.

Latviske Reinis Porozovs, som til daglig trener i Oslo Bokseklubb, skal også vise seg frem på fredagens stevne. Cruiservekteren med 15 seirer og 16 tap møter Mirnes Denadic (15 seirer, 19 tap) fra Bosnia-Hercegovina. Porozovs er for øvrig tidligere verdensmester i kickboksing.

De opprinnelige motstanderne til Eggan og Martinsen måtte trekke seg denne uken, og det er kommet inn to erstattere fra Georgia.

Dette er kampoppsettet:

Kamp 1: Cruiservekt, 6 runder:

Reinis Porozovs (15–16, 1 uavgjort) mot Mirnes Denadic (15–19, 3 uavgjort)

Kamp 2: Weltevekt, 6 runder:

Jamshid Nazari (6–0) mot Pelayo Ventoso (debut)

Kamp 3: Tungvekt, 4 runder:

Omar Shiha (debut) mot Awadh Tamim (14–5)

Kamp 4: Lett tungvekt, 6 runder:

Anders Eggan (6–0) mot Giorgi Gujejiani (10–20, 2 uavgjort)

Kamp 5: Lett tungvekt, 6 runder:

Alexander Martinsen (debut) mot Giorgi Aptsiauri (3–4, 2 uavgjort)

Kamp 6: Cruiservekt, 8 runder:

Simen Nysæter (10–0) mot Samo Jangirov (7–3, 1 uavgjort)