Martínez vant brutal Tour de France-etappe, Roglic imponerte i gult

Daniel Martínez fra EF Pro-laget vant fredagens fjelletappe i Tour de France. Colombianeren tråkket fra to Bora-ryttere opp til mål på fjelltoppen Puy Mary.

Daniel Martínez jubler som etappevinner i Tour de France fredag, etter å ha knust Lennard Kämna (skimtes bak) i spurten på fjelltoppen Puy Mary.

Bora-rytter Max Schachmann var i solobrudd til bare halvannen kilometer sto igjen av den brutalt bratte siste stigningen, men så ble han innhentet av lagkameraten Lennard Kämna og Martínez.

Schachmann var den første som måtte slippe, omtrent 700 meter før mål. Martinez dro Kämna opp til målstreken var i sikte. Da prøvde tyskeren seg, men colombianeren svarte og vant klart. 24-åringen tok sin første etappeseier i Tour de France.

Gruppa med Primoz Roglic i den gule ledertrøya var distansert med over seks minutter, men Roglic viste stor styrke da han forsvarte trøya.

Les også

Tour de France-arrangøren ryddet opp i virustest-usikkerhet

Primoz Roglic imponerte i den gule trøya på fredagens tøffe klatreetappe i Tour de France.

Slovenere og colombianere

Hans slovenske landsmann Tadej Pogacar imponerte også og avanserte fra 7.- til 2.-plass i sammendraget. Han er 44 sekunder bak Roglic. Pogacar overtok også ungdomstrøya fra tittelforsvarer Egan Bernal, som falt fra 2.- til 3.-plass sammenlagt, 59 sekunder bak lederen.

Bak Bernal følger ytterligere tre colombianere i Rigoberto Urán, Nairo Quintana og Miguel Ángel López.

For mange av sammenlagtfavorittene, og særlig de franske, ble det en tung dag med store tidstap. Ineos-laget kjørte veldig aktivt i fjellene og bidro til at ryttere som Guillaume Martin, Romain Bardet og Thibaut Pinot ble hektet helt av. Martin og Bardet var nummer tre og fire sammenlagt da etappen startet.

Bauke Mollema måtte bryte Tour de France fredag.

Slutt for Mollema

Nederlenderen Bauke Mollema veltet stygt tidligere på den 13. etappen og er ute av rittet.

33-åringen, som sykler for Trek-laget, måtte over ende da en rekke ryttere i hovedfeltet deiset i asfalten i en utforkjøring rundt åtte mil før mål. Mollema lå på 13.-plass i sammendraget foran fredagens etappe.

Også det franske sammenlagthåpet Bardet og den colombianske stjernen Nairo Quintana var i asfalten i forbindelse med velten som sendte Mollema ut av rittet.