MMA-Hamlets «million dollar plan»

Marthin Hamlet (29) har brukt corona-perioden til å trene seg opp. Nå er MMA-utøveren snart klar for turneringen der førstepremien er én million dollar.

«VINN ELLER FORSVINN»: Marthin Hamlet går offensivt ut før han endelig skal i aksjon igjen.

– Jeg skal ha pengesekken, beltet og tittelen. Alt annet er veldig, veldig skuffende. Såpass skuffende at jeg vurderer sterkt å legge opp, sier Hamlet til VG.

Han er én av ti lett tungvektere i Professional Fighters League (PFL), som han signerte for i 2020 – omtrent samtidig som coronaen rammet.

Sesongen ble utsatt, men nå er det omsider klart for at han skal gå sin første kamp 29. april i Las Vegas. Motstander er foreløpig ukjent.

Det er mange rutinerte med i turneringen, for eksempel regjerende mester er Emiliano Sordi fra Argentina. Han står med 22 seirer og åtte tap, mens Hamlet er den klart minst erfarne MMA-utøveren med syv kamper (seks seirer, og ett tap).

– Jeg gleder meg til å vise hvor god jeg er. Det er mye som har skjedd i løpet av dette året, både ferdighetsmessig og mentalt, sier Hamlet og legger til:

– Jeg satser

– Hva har du konkret blitt bedre på?

– Hele MMA-spekteret, det rent tekniske. Jeg har også trent mer på å være mer avslappet, for så å eksplodere. Jeg tror ikke jeg vil være til å kjenne igjen.

Han trener mye sammen med UFC-utøver Jack Hermansson, og Kenneth Bergh fra Frontline Academy i Oslo.

– Jack er helt i verdenstoppen, og det gir meg en pekepinn på hvor jeg står. Jeg føler meg trygg på at jeg er god nok.

Gikk tittelkamp i 2019

Hamlet fikk en kometkarriere da han gikk fra å være landslagsbryter til å satse på MMA. Allerede i sin femte MMA-kamp gikk han om tittelen i Cage Warriors.

Etter å ha vunnet de tre første rundene gikk han tom for krefter og tapte på teknisk knockout mot Modestas Bukauskas, som nå er i UFC.

– Det er til UFC jeg også vil, men jeg må være god nok til å kjempe i toppen. Jeg brukte altfor lang tid som bryter på å være halvveis fornøyd med femte-, sjette-, syvendeplasser. Nå skal jeg til topps, eller så skiter jeg i dette, sier Hamlet.

Eventuelle semifinaler og finaler i PFL er i august. Hamlet skal uansett utfall i første kamp gå minst én kamp til.

– Det blir hektisk, og jeg må gjøre alt for å være skadefri. Men jeg kommer til å gå kamp med brudd i tær og fingre om det trengs. Det skal store operasjoner til for å stoppe meg nå, avslutter 29-åringen.