Sport

Må utsette Bislett Games: – Sier seg selv at det blir umulig

Stevnegeneral Steinar Hoen er klar på at det internasjonale Diamond League-stevnet Bislett Games må utsettes etter at statsminister Erna Solberg i går la frem sin trinnvise plan for gjenåpning av Norge.

UTSATT BISLETT-COMEBACK: Jakob Ingebrigtsen kunne ta så mange high fives han orket etter å ha satt personlig rekord på 1500 meter på Bislett i 2018. Det kunne han også for to år siden, mens det var «impossible» i fjor.
  • Øystein Jarlsbo, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Ved å lese trinnene nøye, sier det seg selv at det blir umulig, sier Steinar Hoen med tanke på at det tradisjonsrike internasjonale friidrettsstevnet på Bislett i henhold til planen skulle ha gått torsdag før andre helg i juni.

– 10. juni blir umulig slik gjenåpningsplanen for Norge ble. Slik vi leser den må vi minimum på nivå tre for å kunne arrangere et internasjonalt stevne som Bislett Games. Det kan, slik vi ser det, tidligst skje i midten eller mot slutten av juni. Kansellering er uaktuelt. Derfor jobber vi med datoer for et senere tidspunkt , forklarer stevnesjef Hoen.

Eksakt ny dato for friidrettsgallaen i Oslo kan han imidlertid ikke presentere. Den kan bli cirka en måned senere, i begynnelsen av juli, eller etter OL i Tokyo – altså fra en gang rundt midten av august.

Tokyo-OL arrangeres fra 23. juli til 8. august, med friidrett i siste halvdel av de utsatte sommerlekene. I henhold til nåværende plan, skal Diamond League starte opp igjen 14. august – med fem per nå planlagte stevner den måneden. Men med stadig skiftende pandemisituasjon er ifølge Steinar Hoen Diamond League-kalenderen langt fra spikret.

Les også

Warholm turte ikke dra – nå er det smitteflom etter EM: – Angrer ikke

Årets første stevne skal i henhold til den som nå gjelder, gå i Rabat i Marokko allerede 23. april. Friidrettsforbundets toppidrettssjef Erlend Slokvik opplyser at ingen norske utøvere er påmeldt til stevnet i Afrika. 800-meterløper Hedda Hynne, som i praksis er kvalifisert for OL, blir antakelig eneste norske utøver i Dohas Diamond League-stevne 28. mai.

Les også

World Athletics jobber med nye skoregler: – Vi kan ikke gjøre noe før OL

Det foreløpig er uklart om noen norske vil stille til start i «Roma-stevnet» 4. juni. Det vil på grunn av fotball-EM ikke avvikles på Olympiastadion i Roma, men i en annen italiensk by. Oslo er neste arrangør 10. juni. Men det blir altså ikke noe av.

– Det er ikke aktuelt for oss å arrangere et nytt «Impossible Games», sier Steinar Hoen.

Det gjorde han i fjor, da Diamond League-stevnet ble avlyst på grunn av pandemien - og erstattet av et strengt smitteregulert og øvelsesamputert arrangement på Bislett 11. juni. Karsten Warholm satte bestenotering i verden på 300 meter hekk og Therese Johaug imponerte på 10.000 meter under «Impossible Games 2020».

Les også

Konkurranse-comeback for Nordstad Moen: – Må ikke bli for grådig

Steinar Hoen sier at statsminister Erna Solbergs redegjørelse når det gjelder gjenåpning, og kultur- og likestillingsminister Abid Rajas uttalelser onsdag, bekreftet det han hadde trodd. Nemlig «desto senere, jo bedre» for et Diamond League-stevne på Bislett i 2021 - vel å merke med tilskuere på tribunene.

Les også

Vukicevic Demidov erstatter Karen-Marie Ellefsen som NRK-profil

Steinar Hoen sitter i styret for Diamond League. Han sier at det for øyeblikket så vidt er i gang med å avklare første del av Diamond League-sesongen. Det vil si for mai og juni. I juli står - per i dag - tre stevner på programmet: Stockholm (4.7), Monaco (9.7) - der Karsten Warholm «tilbys» 400 meter hekk, som i fjor - og London (13.7) en uke før OL begynner.

– Det er trangt om plassen i begynnelsen av juli. Men vi har så vidt kommet i gang med avklaringene internasjonalt, og det er mye å ta hensyn til. Blant annet våre TV-sendinger til 110 land. Det er der de store inntektene ligger for oss, sier Steinar Hoen.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Diamond League
  3. Karsten Warholm
  4. OL 2021
  5. Jakob Ingebrigtsen
  6. Hedda Hynne