Hovland smigret av Ryder Cup-kaptein: – Sykt å se fremgangen min

Golfkometen Viktor Hovland (23) synes rosen fra Europas Ryder Cup-kaptein Pádraig Harrington (49) er stas. Selv er han storfornøyd med egen utvikling.

I GOD UTVIKLING: Viktor Hovland imponerer stadig på golfbanen. Her fra Hawaii i januar.

Ryder Cup er den meget prestisjetunge duellen mellom USA og Europa, som spilles annenhvert år (flyttet i fjor på grunn av pandemien). Europa vant den forrige, i Frankrike i 2018, årets utgave skal gå i Wisconsin i slutten av september.

– Ryder Cup er en utrolig stor turnering med mye trøkk. Jeg savner å spille på lag. Bare det å se på Ryder Cup er veldig kult, så det frister. Utviklingen min har gått veldig fort, og det har vært en kul reise. Jeg håper det bare er starten, sier Hovland.

23-åringen møtte VG, NTB og utenlandsk presse på en digital pressekonferanse før storturneringen på Europatouren i Saudi-Arabia som starter torsdag formiddag. Den blir viktig for å komme med på Ryder Cup-laget. En rekke av verdens beste spillere er på plass, inkludert verdensener Dustin Johnsen og vinneren av forrige ukes PGA-turnering, Patrick Reed.

Les også

Metoden som endret alt for Hovland: – Har helt klart blitt bedre

Hovland starter med stor selvtillit etter en imponerende andreplass i Farmers Insurance Open. Før jul vant han Mayakoba Golf Classic.

– Det er sykt å se på fremgangen min fra ikke så mange måneder siden. Jeg har tatt mange store steg og er mye bedre enn i fjor, sier mannen som er ranket som verdens 12. beste golfspiller.

Smigret Hovland

Pádraig Harrington, kaptein på Europas Ryder Cup-lag mot USAs, har sagt til VG at han gjerne vil ha Hovland på laget.

– Det er kult å høre. Jeg elsker matchspill og føler det får ut det beste av mitt spill. Jeg har mange kule minner fra tiden som yngre der. Jeg er også ung nok til å spille fem kamper. Hvis jeg først kommer med, gjør jeg det som er nødvendig, sier Hovland.

Les også

Hovland-konkurrent anklages for juks: – Hva er det som skjer?

I Ryder Cup spilles det åtte lagkamper både fredag og lørdag, hvor en spiller maksimalt kan delta i fire kamper.

Deretter er alle med i de avsluttende singlekampene søndag. Harrington mener altså at Hovland kan komme til å være med på alt.

Beste runden

Hovland har et godt inntrykk av Harrington fra tidligere møter.

– Harrington er veldig intelligent og litt nerdete, på en positiv måte. Han er veldig inne i golf, sier Hovland, som lar seg friste av spill i Europa.

– Jeg ønsker å bli en mer komplett spiller, og vil reise rundt på ulike baner og utfordre meg selv.

Les også

Hovland ble nummer to etter dramatisk sisterunde: – Veldig kjip avslutning

Engelskmannen Paul Casey sa på sin pressekonferanse onsdag at en caddie fortalte ham at Hovlands runde på 65 slag sist helg kanskje var den beste noen gang.

– Personlig er nok det den beste runden jeg har spilt. Det var veldig tøffe forhold og en vanskelig bane. Men at det er den beste runden noen gang, det er nok å ta i, sier Hovland og ler.