Sport

Sykkelekspert hyller trønderske Idar (21) etter annenplass: – Det var helt rått!

Mads Kaggestad spår at Idar Andersen fra Melhus sykler i Tour de France i løpet av få år.

TALENT: Idar Andersen leverte et oppsiktsvekkende godt resultat i Tour of the Alps mandag. Her fra sykkel-VM i 2019.
  • Even Berthelsen

– Jeg er ikke overrasket over at Idar Andersen kliner til. Han er en god klatrer, og det blir spennende å se hva han kan gjøre fremover. Jeg ble rett og slett kjempeimponert!

Det sier TV2s sykkelekspert Mads Kaggestad til Adresseavisen. Kaggestad benket seg foran tv-en da åpningsetappen av Tour of the Alps gikk av stabelen mandag.

Der overrasket Melhus-rytteren Idar Andersen fra det norske laget Uno X alle og leverte en råsterk sykkeletappe. 21-åringen viste muskler og havnet i en luke fra hovedfeltet sammen med italienske Gianni Moscon bare 800 meter fra mål.

Les også

Droppet fotball etter skaden. Nå er han proff i en annen idrett

– Kunne ha vunnet

Helt på slutten måtte Andersen gi tapt for sin italienske rival, men endte likevel på en solid annenplass.

– Det jeg så i avslutningen var helt rått. Moscon er ingen hvem som helst. Helt rått, gjenstår Kaggestad.

– Bare måten han tettet luken på og kom seg opp … Hadde han vært litt mer kynisk helt på slutten kunne han ha vunnet. Men likevel, ingen vet hvem dette var, og her viste han at han er et stort talent. Veldig gøy at han er der, og sammen med Uno X er han et friskt pust, fortsetter den tidligere proffsyklisten.

Skapte oppmerksomhet

Åpningsetappen i det østerrikske sykkelrittet var 140,6 kilometer langt og hadde start i Brixen og målgang i Innsbruck. Underveis var rytterne over to kategoriserte stigninger.

Flere ryttere var i angrep på etappen, men med få kilometer igjen å sykle var feltet igjen samlet. Da angrep Moscon og fikk raskt en luke. Deretter stakk også Andersen av fra feltet og kjørte seg opp til italieneren.

– Han er en så ung gutt på et outsiderlag. Dette skapte oppmerksomhet i sykkelverdenen, slår Kaggestad fast. – Folk lurer på hvem denne unge gutten er, også er det enda en ung gutt fra Uno X.

– Laget er veldig mye omtalt. Mange synes det er morsomt med dette norske laget som stadig vekk dukker opp. De vinner ikke, men de overrasker og er offensive og er til stede. Det er ikke et kjøpelag fullt av gamle stjerner. Dette er noe nytt. Morsomt at det skjer noe rundt Uno X, mener han.

TRØNDER: Idar Andersen har kommet noe i skyggen av andre store, norske talent i sykkelsporten. Mandagens resultat kan snu det.

Spår Andersen på den største scenen

– Hvor stort er egentlig Tour of the Alps?

– Det er et ritt vunnet av de virkelig store sykkelstjernene. Merittlisten taler for seg selv. Bare det at Uno X er der er «wow». Det er ikke lett å få invitasjon dit, særlig nå som det er en pandemi. Men de representer noe nytt. Et norsk lag der, det er eksotisk.

– For Idar da? Hvor god kan ha bli?

– Idar er en rytter i utvikling. Han viste med resultatet i går at han er en rytter med store ting på gang. Jeg gleder meg til å se hva han kan gjøre videre. Om to-tre år tror jeg han kan være med i World Cup. Og i fremtiden er han en Tour de France-rytter. Han er et av de absolutt mest spennende talentene i Norge. Han har havnet litt i skyggen av de andre, men er en utrolig spennende rytter.

Les mer om

  1. sykkel
  2. Idar Andersen
  3. Mads Kaggestad