Ingebrigtsen plaget med sykdom – innendørssesongen i fare

Jakob Ingebrigtsen forteller at han har dratt hjem fra sitt høydeopphold i Sierra Nevada. Nå er han usikker på fremtiden.

Norges fremste løper forteller til NRK at sykdom har kommet tilbake og plaget han i det siste.

– Jeg bestemte meg for å dra hjem etter to uker i Sierra Nevada, grunnet stadige tilbakefall med forkjølelse etter opptrapping i trening, sier han til kanalen.

Innendørs-EM i 2023 er lagt til Istanbul i begynnelsen av mars. Men før det har Ingebrigtsen flere ting på tapetet. 1500-meter innendørs i Lievin og 3000-meter innendørs i Madrid er blant tingene han har planlagt for februar.

Der har arrangørene meldt at Ingebrigtsen skal gjøre forøk på å sette verdensrekorder.

– Jeg må i hvert fall trene ut den kommende uken for å ta en beslutning om løp innendørs. Innendørs-EM hadde vært gøy å få til uansett.

– Madrid er veldig lite sannsynlig, men ser mørkt ut for Lievin også. Skal det bli noe løp, må alt gå på skinner, sier Ingebrigtsen videre til NRK.

Dermed har han altså reist fra den spanske fjellkjeden Sierra Nevada for å heller trene «vanlig». Han forteller videre at selv om sykdomsplagene jevnlig har kommet tilbake, så har det vært fremgang den siste tiden.

Han er nesten tilbake i full, og normal, trening. Så er det usikkert om det er i tide for flere av de planlagte hendelsene på kalenderen til Jakob Ingebrigtsen.