Sport

- For tidlig hockey-start

Espen "Shampo" Knutsen styrte sitt Vålerenga til kalasseier mot Lillehammer i egen lekestue i går. Men hvem brydde seg om det?

Espen Knutsen mener hockeyligaen starter for tidlig.
  • Øyvind Nordli

Vålerenga— Lillehammer 9- 1715 tilskuere på Jordal Amfi! Rad på rad med tomme seter. Ikke på hele fjorårssesongen var fjorårets norgesmester nede i et så lavt publikumssiffer som i går.

Tre uker tidligere

— Sesongen starter for tidlig i år, mener Vålerenga-trener Espen "Shampo" Knutsen.I fjor ble første puck droppet 22. september. I år starter den tre uker tidligere. - Starten burde vært utsatt med to til tre uker. Da vi sesongåpnet mot Sparta (7. september), var det 20 varmegrader ute, sier VIF-treneren. Norsk elitehockey vises på TV, men et samlet publikumstall er allerede lavere enn i fjor.

Har tapt Klanen

Spesielt er savnet av Klanen på Jordal merkbart. I går var det knapt 50 av de mest trofaste VIF-tilhengerne på plass. Bare for noen år siden fylte de Jordal Amfi, og skremte motstanderne fra tribuneplass. I forrige sesong meldte Klanen seg på da Oslo-klubben nådde sluttspillet i ishockey. Men fotballsesongen tar mye plass. Både cup, serieinnspurt og viktig EM-kvalifiseringskamp for landslaget skal spilles før ishockeyen kan få arenaen sånn noenlunde for seg selv i midten av november.

- Må se på arenaene

Landslagstrener i ishockey, Roy Johansen, var også en av dem som hadde god armplass på Jordal i går. Han mener det må flere ting til om norsk ishockey skal få et sterkere grep om publikum.- Den ensidige dekningen av fotball i mediene er vanskelig å konkurrere mot. Men norsk hockey må også begynne å se på arenaene, og gjøre dem mer tilrettelagt for publikum, slik som i Sverige, Finland, Tyskland og NHL. Jordal Amfi må vel ha stått urørt siden 1952.- Hva konkret tenker du på da?- I Sverige og Tyskland har de blant annet i ishallene en stor "mediekule" i taket. Der vises alle scoringer og detaljer i et tidsriktig multimedieshow. Slikt gjør noe med stemningen og rammen. Dessuten må vi fortsette å utvikle vår hjemlige hockeyliga. Det må drives frem nye talenter. Vi må opp på et høyere nivå. Da kommer også publikum, sier Johansen.

Overlegne

Det "ingen" så på Jordal Amfi i går var et sterkt svekket VIF-lag som likevel hadde null problemer med å slå et Lillehammer-lag helt uten kraft og vilje i sitt spill. Hjemmelaget manglet influensasyke Anders Myrvold og Tommy Marthinsen. Dessuten ga Kenneth Larsen og Christian Thygesen seg før kampen var slutt. Fra før av er Aleksander Nervik uaktuell på grunn av utdannelse. Likevel kunne VIF ha rygget seieren i land. - Å fortsette med tre rekker håper jeg vi slipper, men vi snakker ikke om forsterkninger. Klubbens økonomi tilsier at det ikke er mulig, sier Espen "Shampo" Knutsen.Etter tap i seriestarten har VIF nå vunnet tre strake kamper.- Nå føler jeg at det sklir veldig lett for oss, sier Knutsen.Etter 9- 1-seieren inntok Vålerenga tabelltoppen med 10 poeng.Bare så synd "ingen" så det.

Les mer om

  1. Ishockey