Norsk kombinertsuksess i Frankrike

Kokslien, Krog og Graabak sørget for tredobbelt jubel for Norge

Mikko Kokslien.

Mikko Kokslien gikk inn til seier i lørdagens verdenscuprenn i kombinert foran Magnus Krog. Jørgen Graabak sørget med 3.-plass for at det ble en perfekt norsk dag.

Kokslien hadde startnummer 19 i langrennet og gikk ut 1.05 minutt bak ledende Eric Frenzel. Med nest raskest tid i sporet klatret 28-åringen til topps og var i mål med tiden 27.14,4. Han vant 0,9 sekunder foran Krog, mens Graabak endte ytterligere fire tideler bak. Sistnevnte delte tredjeplassen med Frenzel.

– Snøen var veldig myk, og det var vanskelig å være avslappet, så jeg var stresset. Men å ta tredjeplass og få stå sammen med kompisene på podiet er fantastisk. Det var en perfekt dag, sa Graabak etter rennet.

– Forventet ikke seier

Koksliens fantastiske langrenn kom overraskende selv på ham. Etter å ha vært fornøyd med å gå ut blant de beste 20, hadde han absolutt ikke forventet seier.

– Det var veldig krevende forhold, for det varierte voldsomt. Noen hadde veldig uflaks. Jeg gjorde et godt hopp og var fornøyd med plasseringen. Jeg håpet på det beste, men forventet ikke seier, sa Kokslien.

Han var også ekstremt lykkelig over å kunne stå øverst på en pall som var heldekket av de norske fargene.

God treningsperiode

Gjennom hele juleferien har Krog vært hjemme i Norge. Han har trent hardt og mener det har gitt resultater, spesielt på hoppdelen.

– Jeg har hoppet godt hele sesongen, men treneren mente jeg måtte prøve enda hardere for å ta flere steg i riktig retning. Det har vært en tøff jul, med andre ord. Jeg er veldig fornøyd med hvordan dette gikk, sa lørdagens annenmann.

Magnus Moan ble nummer fem, 4,1 sekunder bak Kokslien. Norge hadde seks løpere blant de ti beste. Jan Schmid og Håvard Klemetsen endte på åttende— og niendeplass. Thomas Kjelbotn tok 45.-plassen.

– Jeg er veldig fornøyd med både meg selv og resten av laget, sa Krog om Norges laginnsats.

I hoppbakken var Klemetsen best av de norske som nummer seks etter et hopp på 109 meter. (©NTB)