Sport

Landslagssjefen oppdaget en feil i OL - nå håper han håndballjentene lærer

Thorir Hergeirsson ønsker svar i kveld.

Thorir Hergeirsson har fokusert mye på forsvarsspillet etter OL-nedturen.
  • Arne Hole

HELSINGBORG: Thorir Hergeirsson var ikke fornøyd med forsvarsspillet da OL i Rio endte med norsk bronse. Får vi se det «nye» forsvaret mot Kroatia onsdag kveld?

Norge slapp inn bare 21 mål mot Romania. Det er lite i dagens internasjonale håndball. Men landslagssjefen vil ikke tilskrive det at Norge har fått forsvaret opp på topp nivå.

Romania prøvde nemlig å dra ned tempoet, og det gjorde at kampen hadde usedvanlig få avslutninger.

- Alt hos Kroatia er basert på linjespillet. Etter OL har vi jobbet mye for å komme rundt linjespillerne og ta innspillene. Der blir det viktig at vi lykkes mot Kroatia, for det er et meget taktisk lag vi møter, sa islendingen da han møtte norsk presse etter formiddagstreningen.

Camilla Herrem runder 200 landskamper mot Kroatia.
Les også

Så mye tjener håndballjentene på et EM-gull

Han sammenlignet Kroatia litt med Romania fordi mye av spillet er bygget rundt én stjerne: Cristina Neagu hos Romania, Andrea Penezic hos Kroatia.

- Det er viktig å stoppe Penezic fordi hun er sist og nest sist på det meste. Hun skaper mye, gir trygghet og dirigerer. Derfor må vi ta hånd om henne. Samtidig har hun sleipe og gode spillere rundt seg som er gode hvis de får for mye rom.

Les også

Håndballjentene vil ha denne mannen på sidelinjen under kampene

Nykommer får skryt

Norge har mistet en av sine mest sentrale forsvarsspillere fra gamle dager. Ida Alstad kom ikke med i EM-troppen, og da er kanskje landslagskarrièren over for 31-åringen?

Også Mari Molid, som var ren forsvarsekspert, kom heller ikke med til EM. I tillegg meldte Heidi Løke forfall på grunn av graviditet.

Hun er riktignok ingen forsvarskjempe, men har vært fast inventar som høyre toer for at Norge skal slippe å bytte mer enn én spiller i forsvar og angrep.

Nå består midtforsvaret av Marit Malm Frafjord og Veronica Kristiansen når Norge stiller med toppet lag. Avlaster for Frafjord er Vilde Mortensen Ingstad, som fikk sin mesterskapsdebut i VM i fjor – dog uten å slippe til veldig mye. Det er ikke så lett når turboreklamen Løke er med.

Etter å ha fått mye spilletid mot Romania, er Hergeirsson klar i dommen.
- Vilde var en av våre beste i forsvar.
Det betyr mer spilletid.

Bjørnejakt med skinn

Som før kampen mot Romania var Hergeirsson i godlunet og svarte slik da VG ville ha en kommentar til at 5000 nordmenn har kjøpt billetter til finalerunden i Göteborg neste helg.

- Da selger de skinnet før de har skutt bjørnen. Det vil ikke jeg gjøre.
Med seier mot Kroatia er Norge garantert plass i hovedrunden, men det er viktig å komme dit med flest mulig poeng. Da blir det lettere å ta seg til kvartfinalen.

Onsdag: Russland-Romania kl. 18.30. Norge-Kroatia kl. 20.45.
Fredag: Romania-Kroatia kl. 18.30. Norge-Russland kl. 20.45.
Søndag: Første kamp i hovedrunden, fortsatt i Helsingborg. Vinner Norge puljen D, venter vinner av pulje C (Ungarn, Tsjekkia, Makedonia, Danmark)

Les mer om

  1. Håndball
  2. Thorir Hergeirsson
  3. OL
  4. Ida Alstad