Sport

Kollapset i New York-varmen: - En grense for hvor langt vi kan presse kroppene våre

Britiske Johanna Konta fikk pustevansker i New York-varmen og måtte undersøkes av medisinsk personell under US Open-kampen mot Tsvetana Pironkova.

Johanna Konta måtte få tilsyn av medisinsk personell under kampen mot Tsvetana Pironkova i US Open.

Det ble trykket stemning på arenaen som tar 22.000 tilskuere i New York da Konta var nødt til å ta telling under torsdagens andrerundekamp mot Tsvetana Pironkova.

25-åringen måtte legge seg ned på et håndkle med en ispose under hver arm og hadde åpenbart pustevansker i varmen.

Medisinsk personell tok seg av Konta, og etter en lengre pause i garderoben, returnerte 25-åringen mer opplagt og tok seg til slutt videre med 6-5, 5-7, 6-2. — Jeg er litt flau. Jeg er ikke så glad i drama, sa Konta etter kampen, som ble spilt i rundt 30 varmegrader.

Hun har hatt en lignende episode under varme forhold tidligere.

Konta gikk til slutt videre til tredje runde. Her ligger hun utslått på banedekket.

— Fordi jeg har opplevd det en gang før, begynte jeg ikke å gråte. Jeg spilte bare med det jeg hadde, sier Konta, som tror hun vil være tilbake for fullt i neste runde.Briten hadde ingen god forklaring på hva som skjedde.

— Det er en grense for hvor langt vi kan presse kroppene våre, og jeg traff definitivt den grensen. Da reagerte kroppen min.

Utslåtte Pironkova mente de lange pausene bidro til at hun tapte kampen.

— Det som skjedde var ikke rettferdig overfor meg. Kampen ble avbrutt for lenge på grunn av pausen. Jeg er ikke veldig fornøyd med reglene i dag, sier den bulgarske jenta.

— Det var dårlig timing. Jeg hadde momentum, og jeg var på vei tilbake i matchen. Den pausen stoppet kanskje oppturen min.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tennis