Sport

Bartoli sov seg til overlegen seier

Marion Bartoli er klar for sin annen Wimbledon-finale. En del av vinneroppskriften var å sove i garderoben før kampen.

FINALEKLAR: Marion Bartoli.
  • NTB

15.-seedede Bartoli vant 6-1, 6-2. Flipkens var i sin første semifinale i en Grand Slam-turnering og maktet ikke nervepresset. Hun slet dessuten med en kneskade hun pådro seg i kvartfinalen tirsdag og kom godt bandasjert på banen.

Rutinerte Bartoli utnyttet situasjonen godt og brøt Flipkens' første servegame. Det første settet tok hun hjem på 25 minutter.

I det andre settet gjorde Bartoli to tidlige servebrudd og virket ustoppelig på veien mot sin annen finale på Wimbledon-gresset. Flipkens brøt én gang tilbake etter å ha fått behandling av sitt skadde kne, men kunne ikke hindre tapet.

En del av Bartolis vinneroppskrift har vært korte sovepauser i garderoben før kampene.

– Jeg var litt trøtt og trengte å hvile etter morgentreningen. Det var en kort lur på 15-20 minutter og så rett til banen. Det har fungert ekstremt bra så langt, så jeg ser ikke hvorfor jeg skal endre på det, forklarte hun.

Bartoli tapte Wimbledon-finalen for Venus Williams i 2007. I lørdagens finale møter hun Sabine Lisicki.

Den 23.-seedede tyskeren kriget hardt mot Agnieszka Radwanska og måtte ha tre sett for å avgjøre semifinalen til sin fordel. Hun vant til slutt med sifrene 6-4, 2-6, 9-7. Lisicki kan bli den første tyske jenta som vinner en Grand Slam-turnering siden 1999, da Steffi Graf vant French Open.

Les mer om

  1. Tennis