Sport

4862 kilometer uten seier for Alexander Kristoff

Nok en gang kom Alexander Kristoff til kort i Tour de France. Siden hans foreløpig siste etappeseier har han syklet nesten 5000 kilometer uten å vinne en etappe av sykkelrittet.

kristoff.jpg

ANGERS (Aftenbladet): Nimes, 20. juli 2014: På en etappe som i utgangspunktet er som skapt for Marcel Kittel og André Greipel, skriver Alexander Kristoff seg nok en gang inn i historiebøkene. Etter 222 kilometer, gjennom regn og torden, dundrer Kristoff inn på oppløpssiden. Med rå styrke og taktisk kløkt manøvrerer han seg i god posisjon, før han parkerer konkurrentene med en perfekt spurt. Dette var Kristoffs andre etappeseier i Tour de France — begge kom i løpet av fire dager.

Angers, 4. juli, 2016: På den 223,5 kilometer lange etappen er Alexander Kristoff nok en gang blant favorittene. Avslutningen passer Storhaug-ekspressen perfekt. Slak oppoverbakke, deretter en høyresving, før det de siste 200 meterne flater ut. To kilometer før mål går det likevel galt. På grunn av en velt kjører Kristoff inn i hjulet til opptrekkeren Jacopo Guarnieri. Dermed må han bruke masse krefter på å kjøre seg opp, og når han første kommer opp, er han sjanseløs på å henge med i spurten. Han kommer i mål 10 plasser bak etappevinner Mark Cavendish.

Les hele saken med abonnement