Sport

Kristoff mistet seieren i De Panne

Måtte se seg grundig slått på tempoen.

Alexander Kristoff vant den tredje etappen av Tour of Oman torsdag.

Alexander Kristoff måtte se seg grundig slått på tempoen av nederlandske Lieuwe Westra og endte på 2.-plass til slutt.

– Jeg hadde håpet å holde Westra bak meg, men jeg kjente fort at det kom til å holde hardt, sier Kristoff til TV 2. – Jeg følte meg bra i dag, og jeg er veldig fornøyd med seieren. Jeg hadde ikke lyst til å bli nummer to igjen, sa Westra, som ble nummer to sammenlagt i 2011 og 2012. Det skilte 13 sekunder mellom de to i sammendraget. Nordmannen vant fjorårets tre dager lange etapperitt i Belgia. Søndag er det klassikeren Flandern rundt som står på programmet. Kristoff har slitt med sykdom, men skal nå være så godt som frisk.

– Jeg hoster og harker litt, men jeg følte meg bedre i dag enn i går. Jeg føler det løsner litt. Vi får se om jeg er på topp på søndag, sier Stavanger-syklisten.

Dramatisk avslutning

Kristoff startet dagen ble å bli nummer tre på den 111,5 kilometer lange fellesstart-etappen. Marcel Kittel var best i en dramatisk spurt.

Han fikk med seg 2 sekunder i bonus og foran den avsluttende tempoen ledet han med 7 sekunder foran Aleksej Lutsenko, og han hadde 12 sekunder ned til Westra.

Forspranget ble tidlig redusert til bare 3 sekunder på temporittet og i mål skilte det 25 sekunder mellom de to.

Les også

  1. Kristoff på tredjeplass - beholder ledelsen i sammendraget

  2. Kristoff om tragediene i sykkelmiljøet: - Det viser at det er farlig det jeg driver med

  3. Imponerende Kristoff-triumf i Belgia: - Jeg følte meg ikke sterk i det hele tatt

Bodnar raskest

Den avsluttende tempoen ble vunnet av polske Maciej Bodnar. Han var litt under sekunder foran den tyske tempoeksperten Tony Martin, mens Westra tok tredjeplassen.

Kristoff avsluttet på 8.-plass på tempoen, slått med 28 sekunder av vinneren. Daniel Hoelgaard var 1.09 bak polakken og ble nummer 28. (©NTB)

Les mer om

  1. Alexander Kristoff