Sport

Sveriges kaptein hevder han har glemt flausen mot Norge: - Klart vi kan tape igjen

— Du, den der kampen har jeg helt glemt, påstår Tre Kronors lagkaptein Jimmie Ericsson.

Lars Haugen ble den store helten mot Sverige i 2011 da han reddet straffeslaget fra Patrik Berglund.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

MOSKVA: Lørdag møtes storebror og lillebror igjen på VM-isen. Ti av årets norske spillere var med da Tre Kronor ble slått for første og eneste gang i VM-sammenheng i Steel Arena i Koscice for fem år siden.

Jimmie Ericsson spilte da Norge slo Sverige i 2011. Nå er han lagkaptein for Tre Kronor.

Fire av svenskene, som står på den andre siden av den røde linjen lørdag kl. 11.15, var med på det svensk presse kalte en skandale – en skammens dag.Kampen endte 5-4 til Norge etter straffeslag, og den aller største norske helten ble keeper Lars Haugen som der fikk sitt ordentlige gjennombrudd.

Jimmie Ericsson spilte da og er lagkaptein nå. Han påstår først at han slett ikke husker den kampen engang:

— Nei, jeg forsøker bare å fortrenge negative hendelser, sier han.

Les også

Nå frykter svenskene (!) Norge i ishockey

Husker bare seire

— Men kan det skje igjen?

— Ja, selvfølgelig. Men hvis jeg skal skape slike bilder i mitt hode, så hjelper ikke det verken meg selv eller laget. I mitt hode har jeg bare seire.

- Hva må dere se opp for når det gjelder Norge?

— Vi får vel se opp for hele laget. Vi må bare følge våre spilleprinsipper og vårt mønster i 60 minutter. Det har vi ikke klart så langt i denne turneringen.

Les også

Syv grunner til å følge hockey-VM

Uvanlig for svenskene

Kampen spilles 12.15 lokal tid, et svært uvanlig tidspunkt for Tre Kronor. I VM-sammenheng hender det oftere at «blåbærnasjoner» som Norge settes opp i tidligkamper.

Anders Bastiansen (t.v.) og Mathis Olimb jubler etter at Bastiansen har utlignet til 4-4 i VM-kampen i 2011. Svensken på bildet er Rickard Wallin.

— Ja, det er tidlig. Det får vi utnytte ved å skaffe oss tre poeng, resten av dagen vil jo da bli ganske så fin, sier Ericsson om den saken. - Har du sett på Norge i dette mesterskapet?

— Jeg har ikke sett på en eneste kamp her bortsett fra de vi har spilt selv. Men vi ser jo på noen klipp av motstanderne før kamper, og det kommer vi til å gjøre med Norge også.

- Er du fornøyd med spillet deres så langt?

— Nei!

- Hva mangler?

— Vi har spilt bra i noen perioder, men har ikke hatt en hel god kamp så langt. Det håper jeg vi klarer mot Norge.

Raknet helt mot Tsjekkia

Sverige måtte ha spilleforlengelse før det ble 2-1-seier over Latvia i deres åpningskamp. Sverige ledet også 2-0 over Tsjekkia, men raknet helt og tapte 2-4 mot laget som slo Norge 7-0. I tillegg har de to kontrollerte seire over Danmark (5-2) og Kasakhstan (7-3).

- Er det noen norske spillere dere må se ekstra opp for?

— Zuccarello er jo en verdensstjerne. Så synes jeg Mats Rosseli Olsen har spilt bra denne sesongen i Frölunda og ikke fått så mye kred som jeg synes han er verd. Jeg synes han er en riktig bra spiller som kriger etter hver eneste puck. I tillegg har jeg hørt at den rekken (spiller sammen med brødrene Olimb) har fungert bra.

Litt senere innrømmet Ericsson at han husket litt fra den med norske øyne berømte kampen likevel: at en scoring han burde fått godkjent ble feilaktig bortdømt.

Treneren husker bedre

Svenskenes landslagssjef Per Mårts har bedre hukommelse enn sin lagkaptein – skjønt ikke like god greie på navnene til de norske spillerne.

— Zuccarelli er en konstruktiv spiller, slo Mårts fast.

— Joda. Jeg husker den kampen, og det kan selvsagt skje igjen. Norge er såpass bra at de kan slå oss. Det er ingen enkel match for oss, la Mårts til.

I tillegg til Zucca hevet Mårts også en advarende finger for brødrene Olimb.

— Men vi skal ikke bry oss om at det er Norge som står på den andre siden. Vi skal spille vårt spill og sørge for at vi får selvtillit for det som skal skje videre. Vi har ikke helt nådd toppen. Vi gjorde to bra perioder mot Kasakhstan, nå skal vi se til at vi klarer tre mot Norge, sa Mårts.

Sverige skal fylle på med flere NHL-spillere nå (har allerede seks i troppen), men ingen av dem rekker frem til lørdagens kamp mot Norge.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages:

Les mer om

  1. Ishockey