Sport

Thorkildsens skade gjør at spyd fjernes fra Bislett Games

For første gang siden 2001 arrangeres det ikke spydkonkurranse.

Andreas Thorkildsens skade gjør at det ikke blir holdt spydkonkurranse på Bislett neste år. Her fra 2013.

Torsdag offentliggjorde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) hvilke øvelser som får Diamond League-status på hvert enkelt stevne kommende sesong. Spyd for menn har i lang tid vært en fast øvelse for Bislett-publikummet, men i stevnets 50-årsjubileum utgår konkurransen.

— Det er ene og alene på grunn av Thorkildsens operasjon. Han var med i diskusjonen, og jeg snakket med ham noen dager før vi tok avgjørelsen. Han kom ikke til å være klar til Bislett, sier Bislett-general Steinar Hoen til NTB.

Les også

Skademareritt for Thorkildsen - kan være ute i ni måneder

Udramatisk

I slutten av august ble det norske spydesset operert for en skade i hofta. Ifølge det medisinske apparatet ville det ta mellom seks og ni måneder før 32-åringen er tilbake i normal trening. Derfor kommer Bislett Games 11. juni litt for tidlig.

— Det er mulig han er tilbake før den tid, men å kaste på Bislett vil han først gjøre når han er virkelig klar. Det ble sisteplass i år, og han ønsker nok ikke en reprise på det, sier Hoen.

— Dette er helt udramatisk. Thorkildsen har vært med i diskusjonen og er innforstått med valget vårt, fastslår han.

I 2000 satte Trine Hattestad verdensrekord på Bislett med et kast på 69,48 meter. Etter sesongen la hun opp, og i 2001 valgte arrangørene å droppe øvelsen. Siden den gang har kastøvelsen vært fast på Bislett-programmet.

Verdensrekordjakt

I mangelen på spyd har Hoen i stedet festet blikket ved en annen øvelse i stor framgang. Med høyde for menn garanterer den tidligere høydehopperen verdensrekordforsøk i juni neste år.

— Det er ingen tvil om at vi kan gå ut og si det. Hvis vi kunne fått en verdensrekord i det 50. stevnet ville det vært fantastisk.

— Det ville kanskje vært ekstra spesielt for deg?

— Det er jo min store drøm, og ville nesten vært for godt til å være sant.

Forrige sesong var både Mutaz Essa Barshim (2,43) og Bogdan Bondarenko (2,42) nær ved å true Javier Sotomayors verdensrekord som lyder på 2,45 meter. Det er disse to Hoen håper å se i Norge.

— De to i en superduell hadde vært fantastisk.

Bolt-dialog

Hoen røper også at Bislett-arrangøren allerede er i kontakt med Usain Bolts team for å få ham til Norge 11. juni.

— Ingenting er klart, men 200 meter er den øvelsen han ønsker seg mest, og den har vi i år, forteller Hoen.

I tillegg vil en engelsk mil og 1500 meter for kvinner være Diamond League-øvelser hvor norske Henrik Ingebrigtsen og Ingvill Måkestad Bovim har seiersmuligheter. (©NTB)

Les også

  1. - Thorkildsen burde kastet 100 meter

Les mer om

  1. Friidrett