Sport

Droppet OL-satsing i forsøket - forkjølet Ezinne lett videre til EM-semifinale

Ezinne Okparaebo gikk lett litt semifinalen på 100 meter etter å ha blitt nummer tre i sitt heat på 11,45. De fire beste gikk direkte videre til semifinale.

ENKELT VIDERE: Ezinne Okparaebo. NTB Scanpix

 • Arne Hole

AMSTERDAM (Aftenposten): Tre ganger har BUL-jenta vært under det internasjonale kravet på 11,32, men ingen ganger under det særnorske på 11,20. — Selv om jeg hadde fått to sekundmeter i ryggen og perfekte forhold, ville jeg ikke ha ofret EM-planen for å greie det norske kravet. Her handler det bare om å komme seg billigst mulig videre. Jeg kan ikke jage OL-kravet hele tiden. Men i semifinalen og finalen blir det full gass, sier Ezinne, som røper at hun er blitt forkjølet i Nederland.

Var gråten nær

— Det er ingen kraftig forkjølelse, men jeg føler meg litt daff. Forsøket var ikke noe stort løp, men det handlet bare om å komme seg videre, sier Ezinne, som greide å skjule skuffelsen over det middelmådige løpet da hun kom i intervjusonen. Men da hun ble intervjuet av NRK var hun nær ved å ta til tårene.

Les også:

Les også

Hun er Norges EM-håp

I forsøket ble heller ikke så lett å jage noe OL-krav. Motvinden var 1,0 sekundmeter – mest av alle i de tre forsøksheatene. De 12 beste på Europa-statistikken slapp å løpe kvalifisering.

Således fikk også Jaysuma Saidy Ndure fri torsdag formiddag.

Lagt opp til sen form

I vinter løp BUL-jenta 60 meter på superraske 7,17 og var den niende raskeste i Europa. På 100 meter utendørs er det bare blitt 11,27, og det står ikke helt i forhold – heller ikke til persen på 11,10. — Jeg har ikke sluppet ordentlig opp ennå. Planen er at jeg skal være happy ved slutten av året.

- Da må vel Olympiatoppen ha tatt deg ut til OL?

— Jeg synes tre ganger under det internasjonale kravet bør være bra nok, men jeg har ikke fått noen signaler om at de vil ta meg ut, sier 28-åringen, som vet at 11,32 ikke duger i OL. Det gjør for så vidt ikke 11,20 heller. Det gir bare 13. plass på årets Europa-statistikk. Men sesongen er lagt opp for topptider i juli og august.

Les også:

Les også

Arrangørtabbe kan koste Okparaebo OL-plass

Enda råere start

Grunnen til at Ezinne alltid har gode tider innendørs på 60 meter er hennes raske start. Nå er planen at den skal være enda raskere.

— Vi (det betyr trener Olav Magne Tveitå) har prøvd å gjøre den råere. Det dreier seg om små justeringer. Litt forandring på startblokkene, startstillingen og sånne ting. Folk med et trent øye vil nok se forskjellen, mener Ezinne, som var suverent best i starten i forsøksheatet. Som vanlig falt hun noe av mot slutten.

Ezinne har for øvrig ingen kommentarer til storfavoritten Dafne Schippers.

— Jeg kan ikke tenke som dere (journalistene), jeg har en annen innstilling.

 1. Les også

  Russlands utestengelse kan gi flere norske OL-utøvere

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPORT

  Ingen EM-finale for Ezinne

 2. SPORT

  Isabelle Pedersen til EM-semifinale etter årsbeste

 3. SPORT

  Meinseth klar for EM-finale på 100 meter

 4. SPORT

  OL-søknader i fleng: Om ikke champagnen skal flomme etter EM, kan det godt sprettes noen korker

 5. SPORT

  Dette skjer i EM i dag

 6. SPORT

  Stavanger-talent kun sju hundredeler unna EM-semifinale. Nå har han satt seg et nytt mål.