Norske Felix ble nummer to i poker-VM - vant 35 millioner

Bare en svenske skilte nordmannen fra vinnerpotten på 68 millioner kroner. Vi fulgte finaleinnspurten i poker-VM.

VANT 35 MILLIONER: Norske Felix Stephenson fikk 2. plass i poker-VM i Las Vegas. Svenske Martin Jacobson gikk seirende ut av finaleduellen.
  • Daniel Røed-Johansen

Felix Stephenson (24) tok onsdag morgen 2. plassen i poker-VM. Til slutt satt han igjen med svenske Martin Jacobson (27), som gikk seirende ut av den norsk-svenske duellen.

Dermed fikk Stephensen andrepremien på 35 millioner kroner, mens Jacobson vant 68 millioner.

— Det er litt skuffende. Det var så nære, men jeg klarte ikke å avslutte det. Det var et veldig tøft finalebord. Det har vært en stor opplevelse, men akkurat nå er det litt kjipt, sier Stephensen til VG.

VINNEREN: Martin Jacobson vant 68 millioner kroner.

— Det var tre kjempegode spillere i action i dag, og det er lite å si på at Jacobsen vant. Dette har imidlertid uansett vært en kjempeopptur for norsk poker, fastslår president i Norges Pokerforbund Siugurd Eskeland overfor Vi Menn.Da Stephensen satte seg ned ved spillebordet for den siste runden onsdag, hadde han 47 millioner i chips. Motspillerne Jacobson og Jorryt van Hoof fra Nederland hadde henholdsvis 65 og 87 millioner da spillet ble gjenopptatt.

Startet med et veddemål

Stephensen er oppvokst i Oslo, men bor i London. Han har spilt poker profesjonelt i tre-fire år.

— Det startet med at jeg spilte med venner. Jeg likte det bedre enn alle andre, og når jeg først blir opptatt av noe, gjør jeg alt for å bli så god som mulig i det, uttalte Stephensen til poker-VMs hjemmesider før turneringsstart.

VM-deltakelsen startet med et veddemål.

– Jeg og en kompis satses 1000 dollar hver på at Nederland skulle slå Australia med sifrene 3–2 i VM, og vi fikk 60–1 på det i odds. Da det skjedde, vant vi masse penger, så da tenkte jeg: La oss gjøre noe morsomt og dra ut av byen. Main Event var rett rundt hjørnet, og her er jeg, forteller Stephensen.

På spørsmål om hva han ville gjort med førstepremien på 68 millioner kroner, svarte han:

— Sannsynligvis sløse vekk halvparten, og prøve å være smart med resten. Jeg ville gitt noe til familien, og kanskje noen andre som trenger de. Vi får se.

6.683 spillere deltok i turneringen, som startet 5. juli.

Høydepunkter fra finalen:

  • Svenske Martin Jacobson vinner poker-VM, Felix Stephensen får 2. plass.
  • Jacobson har et klart overtak med 137.300.000 mot Stephensens 62.700.000 chips.
  • Jorryt van Hooyt blir slått ut, og Stephensen kjemper med Jacobson om førsteplassen.

Vi fulgte finaleinnspurten: