Sport

Tommy Kristiansen klar for Oilers - David Morley blir med videre

Publikumsyndlingen returnerer til Stavanger - har signert for tre sesonger. Samtidig er det klart at lagets poengkonge i sluttspillet, David Morley, blir med også neste sesong.

Tommy Kristiansen returnerer til Oilers. Foto: Pål Christensen

 • Fredrik Fornes

Tommy Kristiansen returnerer til Stavanger Oilers og DNB Arena. Sarpingen har signert for tre sesonger.

– Han er en fantastisk ambassadør for klubben. Han bringer en tilstedeværelse både på banen, i garderoben og rundt klubben. Han er en personlighet vi har savnet, sier Oilers-leder Pål Higson til Aftenbladet.

Tommy Kristiansen sier til klubbens nettsider at det er ønsket om å slåss om titler som bringer ham tilbake til Stavanger. Det at Oilers ikke har nådd helt opp de siste sesongene gjør ham bare enda mer motivert.

– Jeg vil være med og snu trenden. Bidra til at klubben vinner igjen. Jeg gleder meg skikkelig, sier 29-åringen.

– Nå skal jeg på boligjakt i byen. Slå meg til ro. Jeg følte dette var riktig for meg nå. Jeg hadde mine beste år sist jeg var i Stavanger og ser frem til å komme tilbake, fortsetter han.

Tommy Kristiansen møtte Oilers i kvartfinalen av sluttspillet, og innrømmer at det var spesielt å oppleve mottakelsen han fikk i DNB Arena. Foto: Anders Minge

Higson fornøyd så langt

Kristiansen sier at han har følt at alle i og rundt klubben virkelig har brydd seg om ham, også de gangene han har vært i DNB Arena som motstander.

Med seg på flyttelasset fra Sarpsborg til Stavanger får han Andreas Klavestad. Landslagsbacken ble klar for Oilers forrige uke.

Ettersom utlendingskvoten minskes fra sju til seks til neste sesong, er kampen om de beste norske spillerne hakket tøffere. Derfor er Higson veldig fornøyd med å få på plass to landslagsspillere så tidlig.

– Dette er en god start på «Silly season» for oss. Vi har ikke merket en voldsom endring, men det er selvsagt et mindre marked å ta av når det gjelder norske spillere nå. Det å ha en solid stamme med norske spillere er viktig.

Fra før er det klart at også Dan Kissel (spilte i Oilers fra 2012–17) returnerer til klubben, mens Johannes Johannesen og Jacob Lagacé forsvinner til tysk hockey.

David Morley blir med videre

Aftenbladet får også bekreftet at David Morley blir værende i Oilers neste sesong. Han hadde opsjon på en ekstra sesong i Oilers, men denne kunne blitt sagt opp av en av partene innen en viss dato.

David Morley spiller for Oilers også i sesongen 2019/20. Foto: Jarle Aasland

Både Oilers og 28-åringen selv ønsket imidlertid å fortsette samarbeidet, og dermed er det klart at Morley spiller i Oilers også sesongen 2019/20. Canadieren tok 31 poeng på 31 kamper i grunnserien og 11 poeng på 11 kamper i sluttspillet forrige sesong.

Når det gjelder de andre importspillerne vil Higson og co gjøre en evaluering og vurdere om noen av dem vil være aktuelle for neste sesong i løpet av de neste par ukene.

Les mer om

 1. Stavanger Oilers

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Oilers-profilen gikk ned flere kilo: – Stiller ekstra høye krav til meg selv i år

 2. SPORT
  Publisert:

  Oilers-helten Tommy Kristiansen tilbake: Betalte selv for å komme hjem

 3. SPORT
  Publisert:

  Canadisk center klar for Oilers: – En spiller vi har stor tro på

 4. SPORT
  Publisert:

  Oilers-stjernen angrer på slåsskampen. Men lover Storhamar bank.

 5. SPORT
  Publisert:

  Oilers er i gang: – Dette er halve gleden med å spille hockey

 6. SPORT
  Publisert:

  Tommy Kristiansen senket Oilers i DNB Arena