Sport

Skal løpe fra russerne

I Oslo-området er fartsgrensen satt ned vinterstid. I Ungarn skal Norge være eksponent for fri fart i kveld.

  • Arne Hole

Full "peddal". På fire oppkjøringskamper i Norge laget håndballjentene 51 mål på kontringer. Det ble notert som "norsk rekord". I EM har ikke fri fart blitt dyrket like ekstremt. Men bør bli det igjen i kveld.— Vi kontret ekstremt bra i Møbelringen Cup. Det er fortsatt en av våre store styrker, selv om vi ikke har greid det fullt så bra i EM. Det er lettere å være vågal i Møbelringen enn i et mesterskap, sier Gro Hammerseng. Der hadde hun hjelp av Ragnhild Aamodt, Randi Gustad, Camilla Thorsen, Lin-Kristin Riegelhuth og Kari Mette Johansen i en fartsfest det hjemlige publikum aldri hadde sett maken til.Kontringsmål pleier ofte å være et anliggende for kantspillerne, men hos Norge står også Ham-merseng for en del.- Hun er helt rå. Det er bare full fart rett fremover og full innsats, skryter Karoline Dyhre Breivang.

Viktige mål

To ting er viktig for kontringer; godt forsvarsspill og mot. Gro er klar på hva som er aller viktigst.- Forsvaret er viktigst. Sitter det, får vi trygghet. Og får vi trygghet, tør vi også kjøre mer. Men løpe skal vi uansett.- Også hvis dere mislykkes med noen kontringer? - Bommer man på to, så venter man kanskje litt med den tredje, men det nytter ikke å bli for feige. Kontringer er enkle mål som svir veldig for dem som får dem mot seg. Jeg vet hvordan det kjennes, sier Gro.- Nøkkelen for å slå Russland? - Vi må spille med lave skuldre og stoppe innspillene til Bodnieva på strek. Hun er veldig god, sier lagkapteinen, som himler med øynene når vi forteller om 17 mål på 21 skudd i de tre første kampene.Ingen nasjoner bruker større ressurser enn Norge på å kartlegge motstanderne. Mia Hermansson Høgdahl kom i går til Györ, ti mil vest for Budapest, etter å ha ligget i Zalaegerszeg i forrige uke. Der har hun studert de kommende motstanderne, Russland, Serbia og Montenegro og Slovenia. Mia varsler at også russerne kommer med fart.- De er sterke i ankomstfasen og kontrer med hele laget. I tillegg har de et veldig godt samarbeid med linjespilleren. På de tre første kampene laget Russland 24 mål fra linjen, og da har jeg ikke regnet med straffekastene.- Hva er ditt råd til Marit Breivik? - Linjespilleren må pakkes inn. I tillegg må bakspillerne forstyrres så de ikke får spilt inn. Russerne er også temposterke, så det nytter ikke å slappe av et sekund, forklarer Mia.- Norges nøkkel? - Forsvar og kontra må sitte, ellers får vi problemer. I etablert angrep sliter vi mer, sier Mia.Løp jenter, løp!

Les også

  1. Norge taper - på papiret

  2. - Er blitt hausset litt opp

<b>Sprintgruppen. </b>Får denne sekstetten til kontringene i kveld, nytter det ikke for russerne å kjøre Lada. Fra venstre: Ragnhild Aamodt, Randi Gustad, Camilla Thorsen, Linn-Kristin Riegelhuth, Kari Mette Johansen og Gro Hammerseng.

Les mer om

  1. Håndball