Sport

Boasson Hagen: - Godt å være en vinner igjen

I nesten to år gikk Edvald Boasson Hagen seiersløs. Nå har han plutselig to seire på en snau måned.

Edvald Boasson Hagen (i midten) flankert av sølvvinner Andreas Vangstad (t.v.) og tredjemann Truls Engen Korsæth (t.h).
  • Espen Hansen
    Aftenposten

BRUMUNDDAL (Aftenposten): — Det er godt å vinne, men NM og Tour des Fjords er jo ikke akkurat de største rittene, sa mannen som gikk til topps på NM-tempoen.

Tempo-gull nummer syv i NM smakte ekstra godt. Både fordi han igjen er tilbake på den norske tempotoppen, men også fordi han nå i hvert fall får én etappe i Tour de France ikledd den norske mestertrøya.

Åpningsetappen, som går i nederlandske Utrecht neste lørdag, er nemlig den eneste tempoetappen under årets Tour. Den er bare 14 kilometer lang, noe som betyr en kort fremvisningen av trøya.

Derfor kommer han til å gjøre hva han kan for også å vinne søndagens fellesstart-NM på hjemmebane på Lillehammer. Med seier der blir det tre deilige uker i norske farger i Tour de France.

— Målet er å vinne fellesstarten også, ja, bekreftet Boasson Hagen som vet at også Alexander Kristoff gjerne vil vise frem den norske mesterskapstrøya under Tour’en.

— Jeg er i bra form, men det er noe helt annet å kjøre fellesstart, minnet MTN Qhubeka-proffen om.

Les også

Småsyk Boasson fikk Tour de France-billett

Stake Laengen punkterte

På Brumunddal var Boasson Hagen helt suveren og vant med over to minutter foran kometen Andreas Vangstad.

Men seiersmarginen ville neppe vært like stor om ikke Vegard Stake Laengen hadde vært uheldig og punktert vel halvveis i den fem mil lange løypa. Da var Asker-gutten bare 21 sekunder bak Boasson Hagen.

— Jeg hadde vel ikke en så fantastisk følelse underveis, men det er ofte når du føler det slik at det virkelig går fort, sa en smilende Boasson Hagen.

- Forkjølet hele uken

Han gjennomførte de 49,6 ganske så kuperte kilometerne på 1.01,30. - Kan du sammenligne denne prestasjonen med da du var på topp for to-tre år siden?

— Nå har jeg hatt en forkjølelse hele denne uken, så det er ikke så lett å sammenligne. Men jeg er vel uansett ikke så langt unna det jeg var da, mente NM-vinneren.

Les også

Skøyteprofilen prøvde seg i sykkel-NM: - Veldig hardt

I bilen bak ham satt trener Fredrik Mohn som syntes det han så var bortimot perfekt.

— Det lignet i hvert fall mye på slik det så ut for noen år siden, bekreftet Mohn.

På grunn av forkjølelsen var Boasson Hagen spent på formen, men han fikk tidlig svar på at Tour de France-formen er i anmarsj.

— Men det er et veldig stort steg fra dette som skjedde i NM til Tour de France. Uansett er det godt å vinne igjen. Jeg blir aldri lei av det, forklarte 28-åringen.

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen