Sport

Nedtour for Kristoff

Selv om gleden over å ha fullført Tour de France var stor, og lykken over å se familien igjen var enda større, legger ikke Alexander Kristoff skjul på at årets tour har vært en nedtur.

FAMILIETRØST: Alexander Kristoff fikk en god klem av sønnen Leo etter tredjeplassen på Champs-Élysées. Katjusja-syklisten var glad for å være med familien igjen, men skuffet over årets Tour de France.
  • Kurt Arne Nilssen

PARIS (Aftenbladet): — Det har vært litt skuffende. Jeg føler jeg har vært god nok til å vinne en etappe, men Greipel har vært i en annen liga, sier Kristoff til Aftenbladet.

Som så mange ganger før under årets Tour de France, endte sisteetappen på Champs-Elysees med stang ut for 28-åringen.

Under alle de 10 rundene på paradegaten lå Kristoff og lagkameratene godt plassert i hovedfeltet, og før den siste svingen var plasseringen til Kristoff og Jacobo Guarnieri perfekt.

GOD POSISJON: Alexander Kristoff og Katjusja lå igjen i en perfekt posisjon mot slutten, men opptrekket ga seg litt for tidlig og Kristoff måtte igjen starte spurten litt for tidlig.

Alt lå til rette for en deilig revansje for Storhaug-ekspressen. Men så gikk det galt igjen.Kjedet til Guarnieri hoppet av og dermed mistet de nok fart til at Kristoff måtte akselerere igjen. Den muligheten takket ikke André Greipel nei til, og for fjerde gang i årets tour snek han seg forbi på de siste hundre meterne, og vant etappen.

— Startet du for tidlig?

— Egentlig ikke, men når han kommer forbi så skjønner jeg at det ikke kommer til å gå, og da går det litt treigere, sier Kristoff.

Nådde ikke målet

Ikke nok med at han var uheldig med at Guarnieris kjede hoppet av, så måtte Kristoff i tillegg kjøre etappen med sykdom i kroppen. Da han snakket med media etter målgang kunne man enkelt høre at halsen hans ikke hadde det godt.

— Sett i lys av at han har slitt med sykdom så synes jeg prestasjonen hans er imponerende. Jeg hadde aldri trodd han skulle være med å kjempe om seieren i dag. Det viser hvor fantastisk god han kan være til å mobilisere når det gjelder som mest, sier Stein Ørn.

Kristoffs stefar og trener innrømmer likevel at også han er litt skuffet over utbyttet i årets tour.

— Vi nådde ikke målet vårt og da er vi ikke fornøyd, sier han.

Tar selvkritikk

Brostein, vind og tøffe bakker har gjort sitt til at årets spurtetapper har blitt alt annet enn enkle for spurterne. I etterpåklokskapens lys mener Ørn at løypeprofilen ikke har passet Kristoff. Samtidig tar han selvkritikk på at de på forhånd ikke var gode nok til å analysere løypeprofilene på enkelte av etappene.

— Vi får ikke så mye info om løypeprofilen på de etappene som i utgangspunktet er flate. Derfor har vinnersjansene hans egentlig vært færre enn hva vi på forhånd antok. I tillegg må laget ta litt på sin kappe. På de første etappene fungerte ikke samspillet godt nok. I tillegg opplevde vi punkteringer og sykdom som vi ikke får gjort så mye med, sier Ørn.

Hjertelig gjensyn

Det som imidlertid gledet Kristoff stort på Champs-Elysees, var gjensynet med familien. Kona Maren Kommedal ventet tålmodig på ham utenfor Katjusjas lagbuss. Med seg hadde hun sønnene Leo og Liam. Sistnevnte er kun én måned gammel.

ENDELIG HJEM: - Det skal bli fantastisk å få ham hjem igjen, sier Kristoffs kone, Maren Kommedal. Hun ga han et velfortjent kyss etter 21 blytunge etapper Frankrike rundt.

Da Kristoff kom til bussen fikk kona et etterlengtet kyss og Leo en kanskje enda mer etterlengtet klem. Minstemann Liam sov godt og merket lite til alt oppstyret utenfor Katjusja-bussen. Kristoff innrømmer at det har vært litt spesielt å være så lenge borte fra sin nyfødte sønn.— Tiago Machado måtte reise kun tre dager etter fødselen, så jeg har ikke vært den eneste på laget i den situasjonen. Det har vært litt tøft, men nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med ham, sier Kristoff.

Kona er glad han kommer hjem.

— Det skal bli fantastisk å få ham hjem igjen. Jeg tror han selv har savnet hverdagslivet litt og han gleder seg nok til å komme hjem. Det hadde selvfølgelig vært kjekt med en etappeseier, men jeg synes han har vært kanonflink, sier Kommedal.

Les også

  1. Tour de France direkte: Kristoff slått på målstreken

  2. Kristoff ledet ti meter før mål - slått igjen på Champs-Élysées

  3. Klart for Champs-Élysées-dyst: Her er Kristoffs sterkeste rivaler

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff