Sport

Kerber vant Wimbledon – knuste Serena Williams

Revansjerte finaletapet for to år siden.

Angelique Kerber vant Wimbledon.

Angelique Kerber – Serena Williams 6–3, 6–3

Bare ti måneder etter fødselen var Serena Williams tilbake i Wimbledon-finalen på centercourten i London. Der var hun sjanseløs mot tyske Angelique Kerber.

Kerber vant 6-3, 6-3 i en kamp som var over etter bare én time og sju minutter. Det er 30-åringens første Wimbledon-triumf.

– Det er en drøm som blir til virkelighet. Jeg visste at jeg måtte spille min beste tennis for å slå en mester som Serena. Jeg tok vare på sjansen, og det er fantastisk, sa en fornøyd Kerber etter triumfen.

Tyskeren startet kampen glimrende og brøt allerede i første game. Williams svarte ved å bryte tilbake i det fjerde gamet, men 11.-seedete Kerber ga seg ikke og brøt ytterligere to ganger og vant dermed det første settet med 6-3.

  • Dette skrev vi før kampen: Serena Williams spiller Wimbledon-finale - 10 måneder etter den dramatiske fødselen

Annet settet startet jevnt, men så brøt Kerber amerikanerens tredje servegame. Hun holdt egen serve og kunne til slutt juble for finaleseier. Det var Kerbers tredje Grand Slam-tittel i karrieren. Hun vant både US Open og Australian Open i 2016.

Det ble nedtur for Serena Williams.

Revansj

Med triumfen fikk Kerber revansjert finaletapet i Wimbledon for to år siden. Den gang kom hun til kort mot nettopp Serena Williams. Lørdag var rollene snudd. Kerber var full av lovord om sin motstander etter kampen.

– Jeg er sikker på at du tar din første tittel snart, Serena. Du er en sann inspirasjon for oss alle. Gratulerer med å være tilbake – du er fantastisk, sa tyskeren under seiersintervjuet ute på gressmatta i London.

Spilte for alle mødre

Finaletapet betyr at Williams må vente ytterligere før hun kan innkassere sin 24. Grand Slam-tittel og tangere legendariske Margaret Courts rekord. Amerikaneren tok likevel tapet med fatning.

– Det har vært en fantastisk turnering for meg, og jeg er fornøyd med å ha kommet så langt. Jeg kan ikke være skuffet. Jeg har mye å se fram mot og har akkurat begynt. I dag spilte jeg for alle mødre der ute – jeg forsøkte virkelig, sa Williams som ble mor til en datter i september i fjor.

Søndag spilles herrefinalen mellom Novak Djokovic og Kevin Anderson.

(©NTB)