Sport

Herrem inn i den norske EM-troppen

Veteranen hentes inn som en ekstra sikkerhet. Det er ikke sikkert hun får noen kamper.

TIL EM LIKEVEL: Camilla Herrem ble opprinnelig vraket til EM. Nå ser det ut til at veteranen får spille en rolle uansett.
  • Reidar Løfaldli
  • Mette Bugge
    Journalist

BREST: Camilla Herrem hentes inn i den norske EM-troppen i håndball. Det var TV 2 som først meldte om saken mandag formiddag.

Kantspilleren blir med som en ekstra sikkerhet på grunn av skadesituasjonen til Thea Mørk, som har slitt med kjenninger av en skade i låret og sto over da Norge overraskende tapte mot Tyskland i åpningskampen.

I Mørks fravær scoret Sanna Solberg kun ett mål fra venstrekanten.

Thea Mørk er imidlertid friskmeldt til mandagens kamp mot Tsjekkia. Det bekreftet keepertrener Mats Olsson etter mandagens formiddagstrening.

– Thea er testet og funnet 100 prosent skadefri. Vi ville aldri tatt henne med hvis ikke hun var klar, sier Olsson til et samlet pressekorps som hadde møtt frem treningshallen.

De fleste fra mediene trodde at Herrem allerede ville være på plass på trening, men hun måtte bytte fly via Paris, og det tar noen timer å forflytte seg fra Sola.

Les også

Norske håndballstjerner besøkte borgermesteren, men hadde glemt én viktig ting

Kan bli sendt hjem

Mats Olsson fortalte at Camilla Herrem er hentet inn som en ekstra sikkerhet. Herrem kan, ifølge Olsson, risikere å bli sendt hjem før mellomspillet i Nancy.

Dit skal laget forflytte seg torsdag, hvis alt går etter planen.

32-år gamle Herrem er uansett en ringrev. Hun har spilt i 12 mesterskap pårad, og har en flott merittliste som blant annet inneholder ett OL-gull, to VM-gull og fire EM-gull.

La ut bilde

TV 2 meldte at Herrem landet på flyplassen i Brest mandag formiddag, og ble hentet av landslagsassistent Mia Hermansson Högdahl. 32-åringen ville da ikke kommentere situasjonen.

TV 2s journalist Ida-Marie Vatn la mandag ut dette bildet på Twitter:

Herrem ble vraket til den opprinnelige EM-troppen etter å ha vært svært sentral for Norge i mange år. Hun ble mor for første gang i sommer, til vesle Theo.

– Skal jeg være helt ærlig er jeg stolt over at jeg klarte å komme helt hit. Jeg har ikke hatt en normal oppkjøring, jeg har vært på sykehuset, og det er ikke bare-bare å komme seg fortest mulig etter en fødsel. Jeg har gjort alt hundre prosent i den tiden for å komme tilbake. Jeg er ganske glad for å kunne si det, sa Herrem like etter uttaket.

– Hun har jobbet hardt og gjort alt riktig, og kommet langt på de fire månedene etter fødselen, så hun er en reserve til mesterskapet, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson da.

Les mer om

  1. Camilla Herrem
  2. Thorir Hergeirsson
  3. Håndball
  4. Thea Mørk