Brækhus' drøm er kamp på hjemmebane

33-åringen gir seg selv fire år til i ringen. Hun har én ting på ønskelista.

I GODT SELSKAP: Cecilia Brækhus knyttes nå til selskapet til tungvektsmesteren Vladimir Klitsjko (på skjermen bak). Advokat Morten Andreassen sitter nærmest kamera (med ryggen til). Kristian Hysén, nordisk sjef i IMG, i grå dress. Kommersiell manager Rune Brynhildsen helt til høyre.

Hun vet ikke når det kommer til å skje, men verdensmesteren i weltervekt er bombesikker. Kamp i Norge før hun legger opp er karrierens største mål.

− Det er det som driver meg. Å kunne stå på hjemmebane og bokse foran mitt publikum, foran mine folk.

Ubeseiret og lengter hjem

Bokseren er ubeseiret på sine 27 proffkamper. Syv av dem har hun vunnet på knockout. Alle har blitt kjempet i utlandet. Etter opphevingen av det norske bokseforbudet, er bergenseren klar for å herje med motstanderne på hjemlig grunn.

− Det hadde vært trist aldri å få lov til å bokse en kamp på hjemmebane. Da ville jeg vært forvist til utlandet hele karrieren, oppsummerer Brækhus.

Brækhus kom til Bergen da hun var to år gammel. En kamp i Vestlandets hovedstad står selvsagt høyt på ønskelisten, men det er flere faktorer som spiller inn i valg av arena.

LENGTER HJEM: Cecilia Brækhus.

− Det har vi en diskusjon på. Noen vil at kampen skal gå i Oslo, men vi må ta mange hensyn. Vi får se, sier Brækhus, uten å legge skjul på at byen i hennes hjerte er foretrukket.

En gjenforening for alle

En Brækhus-kamp på norsk jord skal være tilgjengelig for så mange som mulig. Boksesporten baserer seg på pay-per-view, hvor de interesserte betaler en enkeltsum for den aktuelle kampen. Brækhus vil livnære seg på dette også i fremtiden, men hun har én garanti:

− Det er ikke snakk om å prise ut deler av befolkningen. Den første kampen på norsk jord skal være en folkefest for alle. Vi har lovet at den ikke skal prises ut på betal-tv, fastholder bergensbokseren.

En slik kamp vil etter alle solemerker bli «århundrets boksekamp» i Norge. En kamp med samme merkelapp er Floyd Mayweather mot Manny Pacquiao 2. mai. Den koster oppimot 1000 kroner på pay-per-view.

− Det er jo helt absurde dimensjoner, utdyper Brækhus.

Les også

- Boksingen har vært for lik fotballen. De har tenkt at de kan bli gode uten å trene mye

Nå starter rehabiliteringen

Kvinneboksingens ubestridte ener opererte foten sin i februar. Neste uke kaster hun krykkene. Da skaden skjedde skjønte hun det ikke selv engang. Full av adrenalin og stolthet karret hun seg inn i garderoben – uten hjelp.

− Jeg oppfattet ikke hvor skadet jeg var, foten min var helt knust. Etter operasjonen har jeg fulgt alle legenes råd til punkt og prikke. Legene har fortalt meg at foten kommer til å bli sterkere enn noen gang. Det er veldig moro, ler 33-åringen.

Målet er å gå sin neste kamp i løpet av høsten. Sted og tidspunkt vet hun ikke ennå, men sannsynligvis blir det i utlandet.

− Jeg ser for meg at første kamp blir utenlands. Det er fortsatt litt som skal på plass i Norge. Vi må snakke med politikerne om hva som gjenstår.

Gir seg selv fire år

En gammel fotskade ble oppdaget under operasjonen i februar. Den stammet helt fra tiden Brækhus drev med kickboksing. Den hadde hun aldri merket noe til før fotskaden i november. Oppdagelsen kan ha vært med på å forlenge karrieren og å øke samlingen av tittelbelter.

— Det med skaden har vært med på å forlenge karrieren min. Jeg er ikke ringen før til høsten, så jeg tror vi kan si at jeg skal på 3-4 år til, spår 33-åringen.

De siste årene skal hun tilbringe med nye samarbeidspartnere. Onsdag annonserte hun at hun tilknyttes selskapet til tungvektsmesteren Vladimir Klitsjko. Samtidig skal IMG forvalte tv-rettighetene til kampene hennes. Det betyr et brudd med den tyske promotøren Sauerland, som hun har samarbeidet med de siste syv årene.

− De har veldig likt syn som meg i mange spørsmål. Klitsjko er en fantastisk mann, svarer bokseren.