Sport

Patrick Thoresen ble KHL-mester

Patrick Thoresen kunne ikke avsluttet Russland-oppholdet på en bedre måte: Hans SKA St. Petersburg vant Gagarin Cup.

VANT: Patrick Thoresen og SKA St. Petersburg vant i dag KHL-sluttspillet.
  • Mats Slaastad Birkelund

Dagen etter at pappa Petter Thoresen vant NM-sluttspillet med Stavanger Oilers, og tok sin 15. "bøtte", fulgte sønnen Patrick (31) oppmed å vinne Gagarin Cup for andre gang i dag.

– Gagarin-cup er kanskje det nest vanskeligste trofeet man kan vinne etter Stanley Cup. Sønnen min er en ledende spiller på laget som vinner. Det er stor idrett. Det er veldig, veldig moro for Patrick. Jeg er stolt over ham, sierPetter Thoresen til TV2.

Hans SKA St. Petersburg har vært overlegne i KHL-sluttspillets finale og vant totalt 4-1 i kamper over Bars Kazan. Thoresen var en sterk bidragsyter til at hans klubb skrev historie i dag. Aldri før har SKA St. Petersburg løftet Gagarin-trofeet.

– Patrick har hatt en fantastisk sesong. Han viser at han er en internasjonal toppspiller, som presterer år etter år i ulike ligaer. Han har jo vært toppscorer i A-VM før. Vi snakker om en spiller med ekstreme kvaliteter, sier landslagssjef Roy Johansen til NTB.

Thoresens klubb var klar favoritt i finalespillet mot Bars Kazan, og viste tydelig hvorfor. I semifinalen mot grunnserievinner CSKA Moskva hadde SKA en langt tøffere oppgave, da 0-3 etter de tre første kampene ble snudd til 4-3. En imponerende prestasjon svært få hockeylag har maktet å gjøre.

Les også

Thoresen den store helten i sensasjonelt hockey-comeback

SKA ledet 3-1 i best av sju kamper før dagens femte finalekamp, og laget hadde dermed tre matchpucker på å avgjøre finaleserien. Gjestene viste imidlertid tidlig at de hadde tenkt til å avgjøre finaleserien så fort som mulig. Etter en fantastisk første periode ledet de med hele 4-0 i borteoppgjøret.

Thoresen har vært sentral med mange viktige scoringer gjennom sluttspillet. Han endte med totalt 18 poeng på 22 kamper. Søndag bidro han med målgivende da stjernespiller Ilja Kovaltsjuk satte inn 5-1-målet etter 22.03 minutter av oppgjøret.

Stillingen sto seg helt til ett minutt var igjen. Da satte Roman Cervenka inn det siste målet, slik at det endte 6-1 til SKA.

Patrick Thoresen vant med det Gagarin Cup for andre gang. Han løftet også trofeet i 2011 med sin forrige klubb, Salavat Julejev.

Les også

Pengefesten over i russisk hockey: Norske ishockeystjerner del av spillerflukt

Thoresen har spilt i Russland siden 2009, og det ser ut til at Gagarin Cup-triumfet blir punktumet i forwardens KHL-karriere. Alt tyder på at han nå fortsetter karrieren et annet sted.

— Det er 10 prosent sjanse for at jeg kanskje blir igjen, og 90 prosent sjanse for at jeg drar. Så sjansene for at jeg blir ett år til er veldig liten, sa Thoresen i slutten av mars.

Han har vært linket til både Sveits og gamleklubben Lugano, men også til Sverige. Storhamar-fansen drømmer også om at stjernespilleren skal vende nesen hjemover. Familien har allerede bosatt seg på Hamar.

Les også

  1. Nordmann sentral i hærens derby

  2. Lynraskt Thoresen-mål - er bare en seier unna sluttspilltriumf i KHL

  3. Thoresen matchvinner for SKA St. Petersburg

Les mer om

  1. Ishockey