Sport

Kjelling fra TV-skryt til trenersuksess

I forrige måned fikk Kristian Kjelling skryt fordi han forklarte håndball så lettfattelig på TV3. Det må han ha gjort for Drammen-spillerne også.

Kristian Kjelling fikk en drømmestart i Drammen onsdag.
  • Arne Hole

SANDEFJORD: DHK-spillerne kastet seg inn i en heftig ringdans etter å ha utklasset Runar. Kjelling gikk rolig bort og ble med på en halv runde. Han ville at spillerne skulle være i fokus etter at Runar var blitt feid av banen med 31-23 i egen hall.

– Jeg er stolt over måten spillerne opptrådte på. De var villige til å blø sammen. Det er alfa og omega i en sånn sport, sa en nøktern Kristian Kjelling etter å ha startet trenerkarrièren med å utklasse laget som lå fem poeng foran på tabellen. Det i stinn brakke i Runarhallen, der 1153 tilskuere hadde kommet for å e Frank Løke gjøre comeback for klubben han forlot for 13 år siden.

Les også

Drømmestart for Kristian Kjelling

Men hvordan kunne DHK, som hadde tatt bare åtte poeng på de 13 første kampene, utklasse Runar etter bare to treninger med Kjelling?

– Vi har prøvd å strukturere litt og trent på konkrete ting. Jeg er lettet over at det gikk. Dette betyr mye for hele klubben, men mest for gutta. Det har ikke vært noen hyggelig opplevelse å være Drammen-spiller. Jeg er rørt og stolt, sier gutten, som egentlig skulle ha gjort comeback som spiller. Mandag ettermiddag ble han i stedet lansert som trener – etter at Øystein Havang og Roger Kjendalen hadde trukket seg lørdag

— Hva kan du love videre?

— At det skal bli tydelige rammer. Gutta skal få tatt ut potensialet sitt. Det vil svinge litt, men de vil bli bedre og bedre. Særlig hvis innstillingen var som mot Runar, 110 prosent!

Les også

Fra invalidefrykt til Drammen-trener for Kjelling

Runar uten Løke-plan

Løke kom på banen med et tenningsnivå som nærmest utløste brannalarmen. Allerede under innløpingen veivet han energisk med armene for å få i gang hjemmepublikumet.

Tenningen var ikke særlig lavere da kampen kom i gang, og VM-dommerne Kjersti Arntzen og Guro Røen måtte flere ganger be Løke om å roe seg ned.

Les også

Kjelling blir trener i kriserammet klubb

Men Runar trenger tydeligvis tid på å nyttiggjøre seg Løke, som nå er mer i matchvekt enn da han ankom Drammen temmelig skrapet og og maratonmodus i høst. Ikke før det var gått 27 minutter greide medspillerne å finne Løke i scoringsposisjon. Før det hadde han bare blitt avblåst for feil sperre to ganger.

Etter pause var Løke like anonym og gikk målløs av banen.

«Comeback kid» svært skuffet

Det ble en frustrerende retur i Runar-drakta for Frank Løke.

– Dette var bare trist. Jeg har trent en måned for denne kampen, og så er vi så dårlige! sier Løke, som hadde lovet hevn mot gamleklubben som sparket ham etter en episode på julebordet.– All honnør til gutta i DHK. De spiller mye bedre enn oss og vinner fortjent. Etter det de har vært gjennom unner jeg dem både spillerne og Kjelling suksess. Styret og ledelsen i DHK stiller det seg annerledes med, sier Løke, som har gått opp syv kilo og skal tenke mer håndball og mindre løping.

– Men vi må få til et linjespill. Det nytter ikke bare å skyte fra 11 meter, var Løkes hilsen til lagkameratene etter at han knapt fikk et innspill.

En Havang var avgjørende

Rein Havang, sønnen til trener Havang som trakk seg, ledet DHK til seier med ni scoringer. Han har ingen vonde følelser fordi faren ga seg etter litt støy i kulissene.

– Jeg hatet Runar fra før, så for meg var det ingen ytre faktorer som spilte inn, smilte kampens beste – den tidligere Sandefjord-spilleren. Havang berømmer Kjelling for det han har rukket å gjøre.

— Han har vært grundig og detaljorientert. Vi har terpet mye på det vi skal gjøre, gjort avtaler og holdt dem. Vi har også kommet nærmere hverandre, sier Rein Havang.

Hjemmekamp søndag

Drammen lå tredje sist med bare åtte poeng før Kjelling ledet laget for første gang onsdag kveld. Med seieren over Runar rykket DHK forbi Bækkelaget på bedre målforskjell og har én kamp mindre spilt.

Nå har Kjelling fire dager på seg til å heve laget ytterligere før Kolstad kommer til Drammenshallen søndag. Deretter skal DHK møte topplaget Arendal på bortebane neste søndag.

Når Kjelling blir bra i kneet og også kan spille, er foreløpig uklart.

Blir han så god som trener at han ikke trengs på banen?

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen:

Les også

  1. VM-gull og EM-sensasjon, men Norge er likevel ikke best

  2. Kolstad er på keeperjakt før neste sesong

  3. Hevder nok en norsk håndballjente signerer for Issy Paris

Les mer om

  1. Håndball