Halvorsens mål før Tour of Norway: – Da hadde jeg vært meget, meget fornøyd

Onsdag starter Tour of Norway på Østlandet, med en kristiansander som ser muligheter for seier på flere etapper.

Kristoffer Halvorsen under sykkel-VM i Bergen.

– Fire gode sjanser for spurt. Det kom litt i siste liten at vi skulle sykle der, så vi stiller med litt mikset lag. Vi har to rutinerte, og så har vi to andre som er ganske unge pluss meg. Jeg håper jeg kan få kjørt inn resultater, og forhåpentligvis en seier. Da hadde jeg vært meget, meget fornøyd.

Det sier Kristoffer Halvorsen til Fædrelandsvennen før onsdagens start på sykkelrittet Tour of Norway.

Rittet går gjennom fem etapper og varer til søndag. Allerede onsdag har han sett seg ut en seiersmulighet. Den 186 kilometer lange etappen fra Svelvik til Horten er som skapt for spurterne i feltet.

– Det er tre etapper som er ren spurt. Den på onsdag og den til Brumundal (4. etappe) passer hvertfall bra. Så får vi se hvordan det går.

På start stiller sterke spurtere som Edvald Boasson Hagen, Sondre Holst Enger, og ikke minst Dylan Groenewegen som står med etappeseier fra Tour de France.

Halvorsen har hatt en sesongåpning preget av uhell og sykdom, og sistnevnte ødela mulighetene for et godt resultat i rittet Scheldepreis som han hadde sett seg ut på forhånd. Nå innser han at Tour of Norway og Tour de Fjords er blant de største seiersmulighetene denne sesongen.

– Det er i alle fall gode muligheter. Det er en del løp etter Tour de France også, som er ganske store løp uten å være helt Tour de France. Men de norske løpene er en bra arena for å få til gode resultater, sier Halvorsen.

Neste uke skal Halvorsen sykle helt på hjemmebane, når Tour de Fjords kommer til Kristiansand.