Camilla Herrem kommer tilbake til et sterkere Sola-lag

Camilla Herrem kommer tilbake etter barnefødsel til et sterkere Sola-lag enn hun forlot.

Kristina Sirum Novak har vært en viktig spiller for nyopprykkede Ålgård, til høsten spiller 17-åringen for Sola. Her er hun i kamp mot nettopp Sola under NM-kamp høsten 2016.
  • Egil Ø. Nærland

Unge Line Ellertsen og Kristina Novak har bekreftet at de spiller for Sola kommende sesong. Lokal utfordrer, nyopprykkede Ålgård, venter svar fra et par rutinerte spillere.

Med endelig ja fra Ellersten og Novak, er det alt nå rett å fastslå at Sola blir stor favoritt i 1. divisjon, og bør returnere til eliteserien på første forsøk.

Harrington kan bli permanent sjef

Nytilsatt assistenttrener, Scott Harrington, har fått midlertidig hovedansvar etter at Knut Ove Joa måtte gå. Harrington hadde sin første trening tirsdag kveld.

Camilla Herrem er gravid.

– Sport har lagt en plan for de første seks ukene med Harrington som trener. Sportslig utvalg avgjør om han skal fortsette med hovedansvar eller ikke, sier daglig leder av klubben, John Harald Kåsen, til Aftenbladet.

Med unntak av franske Hadja Cisse har ingen av jentene som overraskende rykket ned fra eliteserien, gitt seg.

Herrem og Holta blir attraksjoner i 1.-divisjon

Attraksjonen Camilla Herrem har forlengst sagt fra at hun blir med moderklubben så snart hun er klar etter barnefødsel, dessuten kommer esset Malin Holta hjem fra opphold i den franske ligaen.

Talentet Line Ellertsen var lenge i tvil, men Kåsen opplyser at hun nå har bekreftet at hun fortsetter i Sola.

Novak spilte Ålgård opp

Det samme gjelder Kristina Novak. 17-åringen fra Sandnes skrev kontrakt med Sola i februar og var ganske sikker på at hun skulle fra et lag i 2. divisjon til et lag i eliteserien.

I stedet var hun meget sentral da Ålgård spilte seg opp til 1. divisjon, mens hun samtidig så at Sola ramlet ned til 1. divisjon. G 18-landslagsspilleren har valgt å stå ved kontrakten og satse i Sola.

Unge Martha Barka fra Jørpeland for også kontrakt, men fortsatt mangler et par brikker.

Ser etter keeper i Danmark

– Vi vil gjerne forsterke keeper- og strekposisjon. I øyeblikket sjekker vi det danske markedet, forteller John Harald Kåsen.

For daglig leder av Ålgård Håndballklubb, Kristine Njærheim Jøntvedt, handler det ikke bare om å forsterke laget til debutsesong i førstedivisjon, for klubben må i tillegg skaffe omtrent én million kroner ekstra i forhold til årets sesong.

Halv million mer til reiser

– Reiseutgiftene alene øker fra rundt 300.000 til rundt 800.000, illustrerer Njærheim Jøntvedt.

Klubben rykket opp med et ungt lag basert på mange 16-åringer som var med og vant sølv i nordisk mesterskap i januar. Ålgård bygger naturlig nok videre på dette laget.

– Samtidig vet vi at 1. divisjon er langt tøffere enn jentene er vant til. Skal vi ha noen mulighet til å beholde plassen, må vi få inn et par spillere som kan hjelpe de unge videre.

ÅHKs daglige leder opplever stor støtte i miljøet, 5–600 tilskuere og full hall hver eneste kamp og et næringsliv som støtter opp.

– Vi må øke inntektene med rundt én million, fra 2,7 til 3,7 millioner i omsetning. Vi tror mange samarbeidspartnere vil bidra med noe mer enn nå, samtidig trenger vi en god del nye. Signalene er positive, sier Kristine Njærheim Jøntvedt som innrømmer at hverdagen blir ekstra travel etter opprykket.

Drømmer om ny hall

– Travelt, men bare gøy, sier hun og har en drøm:

– Ny hall med to fulle spilleflater i forlengelse av Gjesdalhallen. Alle er positive, kommunen også, så om ett år eller to ...

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering