Sport

Stortalentet får VM på hjemmebane: - Det store målet

Odd Christian Eiking fra Askøy synes det er uvirkelig at Bergen har fått VM.

TALENT: Etter å ha fullført sine siste treningsmil på norsk jord før VM, svingte Odd Christian Eiking innom Bergen sentrum i finværet.
 • Nicholas Bergh
  Nicholas Bergh
  Journalist

Odd Christian Eiking (19) er et av de aller største talentene i den kommende norske sykkelgenerasjonen. Nå er det klart at askøyværingen får sykkel-VM "hjem", etter at Bergen ble tildelt 2017-VM torsdag.

— Jeg synes det er helt uvirkelig. Jeg har ikke turt å tenke på det noe særlig. Jeg visste at det var mange andre gode søkere som Bogotá, Melbourne og Innsbruck, som kanskje hadde bedre klimaforutsetninger. Så da jeg fikk vite det var det litt uvirkelig, sier Eiking på telefon fra Ponferrada.

Det er ventet at VM-løypen i 2017 vil gå forbi Askøy, der Eiking er fra.

- Det store målet

Team Joker-rytteren er i den spanske byen for å representere Norge i U23-EM denne uken

Les også

Norsk sykkeltalent følges tett av flere profflag

Han legger ikke skjul på at torsdagens nyhet bidrar til treningsmotivasjonen.— Jeg kommer til å kjempe alt jeg kan for å være med på det laget (A-laget, journ. anm.). Det blir det store målet de neste tre årene, sier Eiking, som vel å merke også er ung nok til å kunne sykle U23-øvelsene i Bergen i 2017. ## Går for seier i år

Akkurat nå fokuserer Eiking uansett på årets U23-fellestart, som får av stabelen fredag. Der har Eiking og det norske laget, som blant annet består av supertalentet Sondre Holst Enger, store ambisjoner.

Les også

Sykkelverdens mektigste mann hyller Bergen

— Vi som lag går for å vinne. Jeg har også personlige ambisjoner om at jeg vil få en mulighet. Vi har ingen utpreget kaptein i laget, men vi har jo to gode spurtere i (journ. anm., Kristoffer) Skjerping og Holst Enger. Vi har også folk som meg, som kan rykke i fra og avgjøre på den måten, sier Eiking.19-åringen har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen.

En annenplass i det prestisjetunge ungdomsrittet Giro della Valle d'Aosta, en tredjeplass i NM for seniorer og imponerende kjøring i Tour of Norway, har gjort Eiking til ett av de heteste navnene i norsk sykkelsport.

Han har blant annet fått mye ros av TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

Flere profflag har også meldt sin interesse for askøyværingen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Han kjøpte biler, dyre klokker og en leilighet i Spania. Nå vil påtalemyndigheten inndra formuen.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5