Solheim: - IOC fraskriver seg ansvaret

Antidoping Norge reagerer med enorm skuffelse over IOCs beslutning om ikke å gi Russland en kollektiv utestengelse fra Rio-OL.

ANTIDOPING NORGE-SJEF: Anders Solheim.

— Dette er skuffende. Her hadde IOC en historisk mulighet til å ta internasjonal idretts integritet og antidopingarbeidet på alvor, men den tok de ikke vare på. De burde ha sagt at et steg går grensen. I stedet skyver de ansvaret over til særforbundene, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, til NTB.

LES OGSÅ:

Les også

«Alle» mener at Russland slapp unna. Men IOC-Heiberg har en helt annen oppfatning

En nylig rapport bekreftet alvorlige påstander om et statlig styrt dopingprogram i russisk idrett. Den siste uken har Verdens antidopingbyrå (WADA) og store deler av idrettsverdenen oppfordret Den internasjonale olympiske komité (IOC) til å utestenge hele Russlands delegasjon fra lekene i Rio de Janeiro.

Søndag kom IOC kun fram til en mellomløsning. De gir de internasjonale særforbundene mandat til å nekte russiske utøvere OL-billett, men en generell utestengelse kom aldri.

— Feiget IOC ut her?

— Ja, de hadde alle muligheter til å vise handlekraft. Jeg trodde virkelig ikke at IOC skulle bli en bremsekloss i denne saken, sier Solheim oppgitt.

Åpningsseremonien i Rio er 5. august. (©NTB)