Sport

Kun råd til billig moro

Åtte måneder etter at Norge tok steget opp til kremen av verdens ishockeynasjoner, er den økonomiske uttellingen av opprykket nærmest lik null.

 • Espen Hansen
  Aftenposten

Landslagstrener Roy Johansen hadde fått med seg Marit Breivik for å finne på noe nytt og skape godt humør blant spillerne i går. Det lyktes veldig godt.Noe nytt trenger Norges Ishockeyforbund også — først og fremst penger. Selv om Norge nå har landslag i A-VM for senior, U20 og U18, og aldri har hatt et bedre produkt å selge, sliter forbundet tungt. Man har bare klart å knytte til seg én ny hovedsponsor - målet er fem eller seks.- Vi er et stykke unna budsjett, ja, sier generalsekretær Terje Jørgensen.Foreløpig har man ikke foretatt noen justeringer på aktivitetsnivået i henhold til planene, men dette skal diskuteres på et styremøte 21. november.- Jeg må innrømme at det har vært overraskende tungt å skaffe seg nye hovedsponsorer. Vi mener jo selv at vi har et meget bra produkt. Men det er svært vanskelig å få uttelling for det uten at man viser seg frem på TV. Firmaer som skal sponse idrett er opptatt av eksponering, forklarer Jørgensen.

Håper på Hauge.

Tidlig i høst fikk ishockeyforbundet fotballagent og rettighetsekvilibrist Rune Hauge med på laget for å gjøre seg lekker for TV-selskapene.- Vi samarbeider fortsatt med Hauge, og er fornøyd med det han gjør. Men samtidig opplever vi nok at ishockey ikke er en idrett han tjener mye penger på, sier generalsekretæren.Kommende helg får norsk ishockey en uventet og kjærkommen sjanse til å vise seg frem på NRK i beste sendetid. Da langrennsåpningen smeltet bort på Beitostølen, var isen i Sparta Amfi noe man kunne stole på. Ut med Bjørgen, Estil og Hetland. Inn med Trygg, Thoresen og Vikingstad.Uten at noen vil bekrefte noe som helst, ser det ut som om dette er begynnelsen til en bedre TV-tilværelse for ishockeysporten. Samarbeidet mellom NRK og Viasat om en ny sportskanal medfører at de allerede sitter med rettigheter til OL og VM. Norsk seriehockey kan også bli en realitet på en TV-skjerm nær deg ganske snart.

Dårlig råd.

Opprykk til A-VM har ikke medført økt sportslig satsing på landslaget. Budsjettet er omtrent identisk med det som var da laget spilte på B-nivå.- Det er mindre enn vi hadde håpet, og mindre enn det burde vært når vi skal ut og spille i A-VM, medgir generalsekretæren.For trener Roy Johansen betyr det bl.a. at han ikke får ha landslaget samlet så mange dager som han gjerne ville.Denne uken er nesten både jul og nyttår på en gang, for nå har spillerne vært samlet i Sarpsborg helt siden tirsdag.- Men andre ganger samles vi bare på Gardermoen om morgenen før vi skal reise og spille om kvelden. For nye spillere som ikke kjenner spillsystemet vårt, blir det en utrolig vanskelig oppgave, mener Johansen.Landslaget som møter Danmark og Hviterussland i helgen er det beste Norge kan stille opp med minus et par hjemlige spillere som er skadet, en Anders Myrvold på jakt etter en klubb, samt Marius Holtet og Ole Kristian Tollefsen som til daglig spiller i USA. De to siste følger landslagstreneren kun på nettet. Ville det ikke vært lurt å reise bort for å se dem spille?- Erru gæ'rn? Det finnes det ikke penger til . . .

Marit Breivik fant nok ingen skjulte håndballtalenter i trioen Lars-Peder Nagel (fra høyre), Erik Ryman og Johnny Nilsen (skjult bak Breivik). Derimot imponerte Stjernen-spilleren Jonas Gabrielsen stort.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  MDGs nye sjef ofrer ikke det tredje kjønn og rusreform for å vinne flere miljøvelgere

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5