Kristoff mistet den grønne poengtrøya: – Jeg kom i en skvis

Alexander Kristoff må gi fra seg den grønne poengtrøya. Han traff ikke i spurten.

Nå må Alexander Kristoff satse på at han vinner trøya tilbake igjen. Slik så det ut etter 2. etappe. Da hadde han den grønne spurttrøya.
  • Mette Bugge

Nordmannen endte på 15. plass, men problemet var at han ble pakket inn i feltet. Han kom ikke frem. Peter Sagan overtar den grønne trøya. Han ble nummer fem og har to poeng mer enn Kristoff.

– Det er problemet med å være alene. Da har du bare én sjanse og må gamble på at du treffer, sa Thor Hushovd på sendingen til TV 2. Han tenkte på Alexander Kristoffs rolle.

Avslutningen av etappen var flat etter vel 190 km fra Nice til Sisteron. Da kunne Kristoff, med sine spurtegenskaper, hatt mulighet til å henge med. Han hadde på åpningsetappen vist hva han fortsatt står for. Denne gangen ble det bom.

– Jeg endte med nesten å kræsje fire–fem ganger. Det var kaotisk. Jeg visste at det ville bli sånn, sa Alexander Kristoff da han ble intervjuet rett etter målgang.

33-åringen har få å støtte seg til og må gjøre jobben alene. Det skyldes at laget hans, UAE Team Emirates, først og fremst skal hjelpe og beskytte Tadej Pogacar. Han er kaptein.

Nordmannen ble dermed avhengig av å ha noen å gjemme seg bak i motvinden. Og da blir det tøft å finne åpningene på slutten.

– Jeg visste at det kom til å bli vanskelig. I dag var det kaotisk. Jeg kom i en skvis. Det var trøbbel, fortsatte han.

Og la til at han var litt mer sliten i dag enn tidligere.

Les også

Treneren avslører hva som ligger bak Kristoffs store bragd: – Han gjør alt riktig

Les også

Kristoff mistet ledertrøyen: Hjemmehåp vant den andre etappen

Ewan imponerte

Caleb Ewan fra Lotto Soudal tok spurten. 26-åringen, som vant tre etapper i Tour de France i 2019, kom bakfra. Australieren manøvrerte seg forbi dem som var foran ham i feltet. Med sine 165 cm på sykkelsetet foretok han nærmest en S-sving rett forbi Sagan og var som et prosjektil på de siste meterne.

Thor Hushovd var imponert over den smidige rytteren, som deltar i Tour de France for andre gang i karrieren.

Toeren Sam Bennett trodde kanskje at han skulle greie det. Giacomo Nizzolo var sistemann på pallen.

Sagan er alltid der

For slovaken Sagan var det første gang han syklet to etapper uten å ha en spesiell trøye – gul, grønn, hvit eller regnbuetrøyen som verdensmester. Men på den fjerde etappen er han tilbake, da i grønt.

– Jeg lærer fortsatt, sa 30-åringen etter rittet. Videre: – Noen ganger må man bare risikere mer.

Han var glad for at laget hadde unngått uhell og skader

Alexander Kristoff må nå kjempe seg tilbake etter å ha vært kledd i både gult og grønt. Han har fem etapper til som kan ligge til rette for ham.

Edvald Boasson Hagen kom bak i feltet og syntes det var greit. Han var tross alt med til den siste kilometeren, som resten av feltet, da det ble en massespurt. Hans rolle var å være opptrekker.

Over og ut

Som vanlig ble det uhell og velt, eller som ekspertkommentator Johan Kaggestad uttalte det, «et akrobatisk kunststykke» da en av rytterne gikk over ende på asfalten.

For Anthony Perez ble det over og ut. Cofidis-rytteren endte med kragebensbrudd etter å ha punktert i en utforkjøring.

Han lå an til å kunne starte med klatretrøya i tirsdagens fjerde etappe, men punktering førte til at han kjørte inn i en av bilene til sitt eget lag.

PS. Julian Alaphilippe fortsetter i gult. Tirsdag venter en kupert etappe på 160, 5 km.