Sport

Foss Solevåg kjørte seg kraftig opp i andre omgang

Lucas Braathen ble beste nordmann med 6.-plass i verdenscupslalåmen i Kroatia.

Sebastian Foss Solevåg kjørte seg kraftig opp i andre omgang.
  • NTB

Henrik Kristoffersen måtte nøye seg med delt 19.-plass som tredje beste nordmann.

Clement Noel ordnet fransk seier sju hundredels sekund foran sveitseren Ramon Zenhäusern, som ledet etter første omgang. Alex Vinatzer fra Italia la beslag på den siste pallplassen.

Les også

Henrik Kristoffersen med historisk seier. Fire nordmenn blant de åtte beste i Alta Badia.

Kristoffersen ledet slalåmcupen etter 1.- og 4.-plass i de to første rennene i vinter, og var blant forhåndsfavorittene søndag. Men han var sjanseløs i kampen på en ny plassering i tetsjiktet.

– Et perfekt renn for meg. Stemningen i bakken var utrolig. For en måte å innlede 2020, sa Noel etter å ha seiret foran 8000 tilskuere.

Kristoffersen fikk ikke fart på skiene i første omgang og hadde bare 21. beste tid. Han var nesten halvannet sekund bak ledende Zenhäusern.

Med tidlig start i finaleomgangen hadde han håp om å kjøre seg opp, men i stedet slo han oppgitt ut med armene da han kjørte inn til en foreløpig fjerdeplass med 20 konkurrenter stående igjen på toppen. De fleste av dem slo sammenlagttiden hans.

Lucas Braathen ble beste nordmann i søndagens verdenscupslalåm i Zagreb. Med startnummer 48 i første omgang sikret han en ny topp-ti-plassering.

Revansj

Noel noterte bestetid som fjerde siste startende i finaleomgangen. Han så Linus Strasser kjøre inn 71 hundredeler bak ham og Michael Matt kjøre ut før Zenhäusern tapte en hundredelsstrid om seieren.

– Jeg var veldig skuffet etter at jeg kjørte ut i Val d'Isere, og jeg var ute etter revansj, sa franskmannen som ble toer bak Kristoffersen i sesongens første slalåmrenn i Levi.

Braathen var beste nordmann i første omgang med 13.-plass og kjørte seg opp sju trinn med fjerde beste tid i finaleomgangen.

Sebastian Foss Solevåg plasserte seg også foran Kristoffersen med sin 14.-plass. Han var på 25.-plass etter første omgang, men dro fordel av tidlig start i finalen og klatret ved hjelp av femte beste omgangstid.

Klatret

Timon Haugan kvalifiserte seg til finaleomgangen som sistemann, med en margin på fire hundredels sekund. Han var første startende i finaleomgangen og klatret til 23.-plass med sjette beste omgangstid.

Les også

Foss Solevåg uenig i Kristoffersens kritikk av landslaget: – Kun min feil

Henrik Kristoffersen fikk det ikke til å klaffe i slalåmrennet i Zagreb søndag.

Kristoffersen hadde bare 11. beste tid i finaleomgangen og ble altså slått av alle de tre andre norske i den omgangen.

Braathen (48) og Haugan (56) hadde sammen med østerrikske Fabio Gstrein (53) høyeste startnummer av dem som kvalifiserte seg til finaleomgangen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen hektet i første omgang etter å ha notert beste passering ved første mellomtid, mens Jonathan Nordbotten ble tilskuer til 2. omgang etter å ha plassert seg som nummer 41 av de 45 som fullførte første omgang.

Les mer om

  1. Alpint
  2. Henrik Kristoffersen
  3. Sebastian Foss Solevåg
  4. Leif Kristian Nestvold-Haugen