Bestevennen dopingnagler Armstrong

Mannen som hjalp Lance Armstrong til syv seire i Tour de France legger kortene på bordet.

George Hincapie (t.v.) har alltid vært en nær venn om fortrolig til Lance Armstrong. Her er de to foran Tour of California for to år siden.

Det hevder i hvert fall den anerkjente TV-magasinet «60 Minutes». I et program som skal sendes søndag kveld amerikansk tid, blir det påstått at George Hincapie skal ha tilstått til en storjury at både han selv og Lance Armstrong har brukt både EPO og testosteron foran ritt. Det var nyhetsbyrået AP som natt til lørdag sendte ut meldingen om at Hincapie skal ha innrømmet både sitt eget og Lance Armstrongs dopingbruk.

Svarte ikke

Hincapie sykler i disse dager Tour of California, men hverken han eller hans nåværende lag BMC svarte da det amerikanske nettstedet Cyclingnews prøvde å få kontakt med dem sent amerikansk tid i går.

På Twitter sendte imidlertid Hincapie ut følgende beskjed:

«Jeg kan bekrefte at jeg aldri har snakket med 60 Minutes. Jeg aner ikke hvor de har sine opplysninger fra.»

Men han benektet ikke innholdet i opplysningene.

Torsdag kveld viste TV-selskapet CBS deler av «60 Minutes» der den tidligere OL-vinneren på tempo Tyler Hamilton tilstår eget dopingbruk og sier at han så Armstrong bruke doping :

-Han gjorde som flertallet i feltet gjorde, tok EPO, testosteron og blodoverføringer, hevdet Hamilton.

Da svarte Armstrong på Twitter med følgende melding:

«20+ karriere. 500 dopingkontroller verden over, både i og utenfor konkurranse. Aldri en positiv test.»

Positiv prøve

Dette er den samme forklaringen Armstrong har kommet med hver gang noen har beskyldt ham for doping, men den skal ifølge Tyler Hamilton ikke stemme. Armstrong skal ha fortalt Hamilton om en positiv prøve under Sveits Rundt i 2001. Dette har også vært fremme tidligere, men blitt benektet av ledelsen i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

For et drøyt år siden gikk Floyd Landis, også han tidligere lagkamerat av Armstrong, ut med de samme beskyldningene som Hamilton.

Både Landis og Hamilton er selv tatt for doping, og forsvarerne til Armstrong har brukt de to rytternes manglende troverdighet, i sitt forsvar for Armstrong. Dersom det stemmer at George Hincapie også har beskyldt Armstrong for doping, er det mye, mye verre for den syvdobbelte Tour de France-vinneren. Hincapie var løytnanten til Armstrong, den aller viktigste hjelperen hver eneste gang Armstrong kunne klarte til topps på podiet i Paris fra 1999 til 2005. Hincapie har alltid tidligere nektet for dopingbruk.