Sport

Hushovd: - Umulig å vinne etappen

<div style="text-align:center;width:800px;height:600px"> <script type="text/javascript"> flashObject.write("http://media.aftenposten.no/archive/01505/Tour_de_France_1505885a.swf", { width:"800px", height:"600px", version:"9.0.28", params: {wmode:"opaque", allowscriptaccess:"always", allowfullscreen:"true", bgcolor:"#FFFFFF"}, flashvars: {}, alt:"<p><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"denneKanDuBytteNavnPaa" }); </script> </div> <br></br> Men verdensmesteren skal gjøre alt for å beholde den gule ledertrøyen.

Thor Hushovd møtte pressen før tirsdagens etappe. Foto: Scanpix

 • Pål Magnus Pål Magnus Tømmervold

Følg dagens etappe minutt for minutt!

På tross av at Thor Hushovd har vist styrke innledningsvis i årets Tour de France, toner nordmannen ned vinnermulighetene på tirsdagens kuperte etappe.

172,5 kilometer med et par tøffe motbakker levner ikke Hushovd og resten av sprinterne de store sjansene for triumf. I hvert fall ikke når det hele avsluttes med en hard stigning opp Bretagnes mest kjente sykkelbakke.

Garmin-Cervelo-rytteren er da også forberedt på en tøff dag på sykkelsetet, uten noen særlig tro på nok en topplassering.

— Jeg er redd det blir for vanskelig. Denne etappen er hardere enn den vi syklet lørdag, spesielt klatringen opp til mål , sier Hushovd til velonation.com.

Blant forhåndsfavorittene finner vi bursdagsbarnet og Omega Pharma Lotto-rytteren Phillipe GIlbert (fyller 29 år i dag) og BMCs Cadel Evans. Det var nettopp disse rytterne som snek seg foran Hushovd på resultatlisten da Touren ble tråkket i gang lørdag. Også da ble etappen avsluttet med en relativt bratt stigning.

Det meste tyder på at australske Evans overtar den gule trøyen når rytterne i ettermiddag klokkes inn på toppen av Mûr de Bretagne.

Men Hushovd har overrasket tidligere, og spørsmålet er om han gjør det igjen?

 1. Les også

  Cavendish takket for hjelpen

 2. Les også

  Nå skal det klatres

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Nå skal det klatres

 2. SPORT
  Publisert:

  Cavendish takket for hjelpen

 3. SPORT
  Publisert:

  Hushovd beholdt den gule ledertrøyen

 4. SPORT
  Publisert:

  Nå vil franskmenn ha en syklist å rope «Allez les Bleus» til

 5. SPORT
  Publisert:

  Tempo-Tour passer Evans

 6. SPORT
  Publisert:

  Hushovd vrakes fra Tour de France